Jump to content

Tour de Dovrefjell – Extended version: Noen forslag?


Recommended Posts

Jeg har lyst til å ta et par dager i fjellet på Diverge'n og gjerne ta unna et godt stykke hver dag. 12-14 mil er fint. Ser på Tour de Dovre, som virker fristende – men tenker på det som en fin, lang dagstur. Skulle gjerne plusset på ruta med en 8-10-12 mil til, og koblet dette på et vis som åpner for overnatting innendørs for lettere oppsett. Er det noen som har fartet mye i traktene og ser noen åpenbare løsninger her?

Tour de Dovre på Strava:
https://www.strava.com/routes/2859011554252079156

Legger ved bilde av middelaldrende herre på Valdresflya i fjor for oppmerksomhet 😁

valdresflya.jpeg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Einunndalen er absolutt å anbefale. Der kan man også svippe nordover mot Orkelsjøen og helt til Oppdal om man vil. Haverdalsseter er en annen svipptur før man slipper seg ned i Gudbrandsdalen. 

Inngangen til Grimsdalen kan også endres ved å sykle Nygruvveien istedet for asfalten fra Folldal mot avkjørsel Grimsdalen. Det utsynet som møter en når man kommer frem og ser Grimsdalen med Rondane i bakgrunnen er mektig.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takk @torbjornhb og @kettill for godt tips om Einunndalen! Den egner seg – i alle fall på kartet – svært godt som avstikker langs Sætervegen opp til sørenden av Fundin-vannet, og så ned Einunndalen som vist på screenshot fra Komoot under her. Finfin løsning!

Ble også nysgjerrig på Nygruvveien @kettill: Mener du veien som går opp til Grimsdalsgruva? Den ser ut til å stoppe like innafor der, men det framstår som en kjørbar kjerrevei videre ned til setrene på Tollevshaugen (se screenshot fra Norgeskart under). Er dette det du tenkte på?

 

Screenshot 2023-07-10 at 09.24.50.png

Screenshot 2023-07-10 at 09.28.16.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja Einundalen er faktisk et sted jeg aldri kommer til å glemme. Fantastisk natur som sagt, moro sykkelrute, og flotte seterstøler.

Veldig seig motbakke i starten, men desto bedre og lengre utforbakke nye til Folldal igjen.

Det er 15 år siden jeg tok den ruta, men hoster fremdeles tørrmelkpulver etter en meget dårlig blandingsforhold...Hjalp kanskje ikke at vi i hastverket tok tørrmelkpulver til kalver fra fjøset...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Veldig mange muligheter i dette området 😀

Hvis du sykler med klokka med start Dombås, så kan du sykle til Hjerkinn, så Dalholen før du klatrer opp til Fundin. Så følger du vakre Einunndalen sørover. Ta en sving innom Savalen for overnatting (både hytter. leiligheter og spahotell der). Dagen forsettter du rundt Savalen, ned i dalen til Folldalen og så inn den enda vakrere Grimsdalen. Rømmegrøt på Grimsdalshytta før sjarmøretappen tilbake til Dombås gjenstår. Totalt 240 km og Savalen ligger akkurat midt på ruta. TdD om Einunndalen og Savalen | 243.0 km Cycling Route on Strava

En annen variant er å starte i Vågå. sykle ned fine Ottadalen og så over Selsmyrene. Ta en sving innom Høvringen eller fortsett rett til Dovre og så til Grimsdalen. Overnatt på hytta før du fortsetter til Folldal. Hjerkinn og Dombås. Her tar du vestover til Lesja, lunsj på Avdemsbue før du avslutter med klatringen tilbake til Vågå. Ca 240 km og Grimsdalshytta kommer så og si midt på Tour de Dovre med Vågå | 257.0 km Cycling Route on Strava

 

 

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...