Jump to content

Switchblade

Medlem
 • Posts

  53
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Switchblade's Achievements

Bidragsyter

Bidragsyter (5/14)

 • Ett År Gjennomført
 • En Måned Gjennomført
 • Første Uke Gjennomført
 • Dedikert
 • Bidragsyter

Recent Badges

42

Reputation

 1. Ruller med standard 780mm som sykkelen ble levert med. Selvom det kunne vært greit å prøve 760mm har jeg ingen lyst til å kappe styret for så å angre. Da ville det vært best å handle noe brukt for å eksperimentere med, men så langt så fungerer det helt greit å justere håndposisjonen litt alt ettersom. Lite til ingen trær der jeg sykler så jeg har ingen problemer med ting som treffer styret. Føttene der i mot, det er noe annet.
 2. Alle har ulike behov, og for min egen del funker det fjell med en standard håndholdt sak(garmin gpsmap 66sr) med fysiske knapper. Da har jeg gps både til fots og til "hjuls" i én og samme enhet. Jeg var skeptisk til stripsløsning til å begynne med, men det funker faktisk veldig bra(har backup i sekken om det skulle ryke en dag)
 3. https://boardshop.no/gt-tilbehør/k33039/girøre-gt-2019--gt--fury-standard Ser ut til å være en modellspesifikk henger, altså ikke UDH(Jeg har en UDH liggende men den vil ikke passe). 2019-2022 skal være samme. Husk også at selv med nytt girøre kan selve giret også være bøyd så nytt girøre alene betyr ikke automatisk at girene vil fungere perfekt særlig når smellen har vært hard nok til at girøret knakk.
 4. https://www.kineticbikebearings.com/frame-pivot-bearing-removal-installation-tool-full-kit-covering-12-sizes.html De selger også stykkvis om man kun ønsker én og én. Selv har jeg enda ingen slike verktøy, men jeg har lenge hatt dette her i tankene nettopp med tanke på kompatibilitet med ulike rammer, plassrestriksjoner osv. Føler at dette settet blir mer universelt, og at det også er lettere å låne bort én av de den dag noen måtte stå i en knipe.
 5. Mine er nøyaktig på samme måte fortsatt hvor jeg hver tur må bremse opp bittet selv etter splitter ny Galfer skiver og klosser. Det virker også som det fortsatt er en ørliten lekkasje fra kalipere ettersom det er redusert bitt og piping uten at jeg har klart å oppdage olje selv med papir. Personlig er jeg dritt lei Shimano bremser da jeg ikke har lyst til å ha denne usikkerheten hengende over meg hver tur hvor jeg må bare håpe at bremsene kanskje fungerer neste turen også. Neste sesong blir det komplette bremser fra annet merke, og denne gang skal det være mulighet for å handle alt av deler. Tragisk at Shimano er så udugelig på dette selv etter så mange år med samme tilbakevendende problemer. De er blitt et bruk og kast merke, og personlig nekter jeg å støtte slik tull lenger. OneUp er et merke som fortsatt gjør mye rett i denne bransjen, med deletilgang, instruksjonsvideoer, enkelhet ved service av deres produkter osv. Jeg vet at disse ikke lager bremser, så det er deres økosystem jeg sikter til som Shimano burde se nærmere på da de er helt på bærtur.
 6. Din analogi faller i fisk fordi du mener at alle har en mening, og da er det ingen løsning. En mening er aldri ensbetydende med sannhet. Sannhet må bevises. Alt annet er kun teorier. Om man benytter sykkel uten motor så begrenser det seg alltid til den menneskelige fysikk. Selvom mennesker over tid har dyttet prestasjonsnivået for hva som er fysisk mulig oppover, så er det ytterst marginalt over tid. Imponerende helt klart, men fortsatt så er økning marginal over tid av helt naturlige grunner. Når det kommer til elmotoriserte farkoster så bør de fleste med internett tilgang ha sett både det ene og det andre over årene, og den eneste begrensningen her er om folk ønsker å kjøpe det ene eller andre produktet eller ei. Her er det viktig å tenke langsiktig hvilket det alltid er, og hvem som helst kan dobble motoreffekten i en av disse farkostene over natta. Så er det visse individer som får lange øyne, og så ønsker de også mer effekt. Så i løpet av kort tid er dette en trend. Need I go on... Det handler om hva vi ønsker å promotere i denne verden, og jeg personlig er hvert fall dritt lei denne syntes synd på alle og enhver politikken fordi det gjør absolutt ingen tøffere og sterkere, hvilket kun fører til at fler og fler oppriktig tror de er ofre og det som værre er. Det bør aldri finnes alternativer til virkelig ytelse fordi det finnes ingen snarveier i denne verden for noen, så man lurer bare seg selv. Elektriske motorsykler burde kun vært tillatt på blå resept, og det mener jeg virkelig. Det er kun mennesker som oppriktig kan trenge drahjelp som bør tillates dette, og fedme er ingen sykdom men et aktivt valg. Derfor kan det velges å gjøre det rette i stede for. Selvom politikere verden over spiller inkluderende og forkynner klima propaganda og det som værre er, betyr aldri at man trenger å tro på dem. El motorsykler er bare et av mange destruktive innfall fra disse menneskene, og jeg ønsker at folk flest skal bli tøffere og sterkere og at vi begynner å belønne ytelse i stede for latskap, igjen. Belønner man latskap så er man en anarkist så det er viktig å være bevisst av hva man mener er det rette for denne verden. Man får det aldri bedre i sitt liv uten å yte noe. That's it...
 7. Slik var min pakke også merket. Den lå på posten i en uke, hvor det stod at jeg skulle bli kontaktet, hvilket aldri skjedde. Etter kontakt fra meg så blir jeg fortalt at jeg trenger å sende dem kvitteringen så de kan vite noe om innholdet. Sender kvittering over, og så blir pakken frigjort og sendt til meg. Når jeg skal hente pakken blir jeg bedt om å betale 423kr til min forargelse. Ok, ny kontakt med Posten. De forteller at per 1.1.2024 er det nye VOEC regler, og de trenger en fil med VOEC info oversendt fra butikken man handler hos, og uten den så spiller det ingen rolle hva som står på pakken eller om du viser at du har betalt moms osv. Derfor må jeg kontakte Bike-Discount og kreve 423kroner tilbakebetalt av dem, og så må de finne ut av hvordan de får dette tilbake gjennom tollen her i Norge. Dét det hele bunner ned i er at man blir presset mer og mer til å velge handling på hjemmebane, og lokale butikker som fortsatt ikke skjønner at pris, utvalg og tilgjengelighet er av viktighet for all mennesker og at vi nå lever i år 2024. Altfor mange butikker peker på at kunden er feilen til deres manglende suksess, og der stopper det. Det er en grunn til at mange startet å handle over nett til å begynne med. Da er det viktig at enhver som driver butikk tar seg selv i nakkeskinnet og gjør det som trengs for og faktisk kunne ha døren åpen i morgen også. Alle har en privatøkonomi og alle er kunder i sine private liv uannsett hvor man bor eller hva man måtte jobbe med. Det er flust av butikker her til lands også som trenger å våkne opp og skjønne disse enkle prinsipper: 1: Pris 2: Tilgjengelighet 3: Utvalg
 8. Forumet her nekter en å redigere sine innlegg etter x antall minutter, og hver gang jeg forsøker å laste opp et bilde så blir bildene grået ut så det er ingenting å se. Jeg får prøve imgur her nå å se om forumet takler bildelinker...
 9. ... I've long been partial to the Park Tool CC-3.2 as a budget option, and in most cases, I continue to find it a reliable option... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- For the best chain article, Adam Kerin of Zero Friction Cycling measured, on average, 19% earlier wear rates by using a two-point digital chain checker than when measuring the external pin-to-pin elongation of the chain... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Oppsummeringen blir jo at bare man faktisk sjekker jevnlig, og helst på flere punkter av kjedet også så er man bedre stilt med en mer upresis måler da man kommer til å bytte før man behøver(OM man har de SRAM kjedene det snakkes om der i mot) Relativt ironisk er det jo også at de verktøyene som blir ansett å være mindre attraktive faktisk vil kunne tåle mer slitasje før de skulle komme til å gi beskjed for sent. Som jeg nevnte i sist innlegg så er en kjedemåler fortsatt kun en kryssreferanse og inget presisjonsverktøy. Selvsagt kan man dra alt ned på nerdenivå om man vil, men han du linket til bekrefter jo det hele at man ikke bør være redd for å bytte når man tror det er dags for det. Så, da fortsetter jeg med hva jeg har(Jeg har faktisk også Park Tool CC-3.2)
 10. Skulle likt å se en test av de ulike for å se om det du hevder er av betydning eller ei. Nå er jo også en kjedemåler kun en kryssreferanse og inget presisjonsverktøy, så som sagt hadde jeg behøvet å se en direkte sammenlikning for å kunne vurdere gyldigheten i dette.
 11. https://www.birzman.com/products_2.php?uID=2&cID=31&Key=291 Bruker denne da den skal ta det meste(Måler 0.5, 0.75 óg 1.0%). I tillegg veldig kjekt med krokene som holder kjedet når du trenger å koble det sammen igjen om det har vært av sykkelen.
 12. Samme sykkel her, men i grønn. Bra saker det her.
 13. https://www.clasohlson.com/no/Cocraft-verktoyskap/p/40-7818-1 https://www.clasohlson.com/no/Cocraft-verktoyskap-overdel-/p/40-7819-1 Bruker selv de verktøyskapene fra Clas Ohlson, og satt i dag og gjorde om på en av skuffene med skuminnleggene de også selger. Skapene er bra, men skummet er for mykt. Jeg har lagt mye i et helt oppsett her, så jeg får heller bytte til noe annet mer robust skuminnlegg den dag dette måtte feile. Når det er sagt så er verktøyene i den skuffen på bildet her mitt go to. Jeg har Park Tool sine P-handle med kule hode, men personlig misliker jeg å bruke kulehode så det brukes kun når jeg må. Hex Plus nøklene er greie å ha når man trenger litt tightere hold.
 14. Må anbefale Talos Principle II som ble sluppet i fjor høst. Helt klart noe som kan passe de fleste. Det har utfordrende puzzles(enklere enn forgjengeren for de som har prøvd dét) og i tillegg også utforskende elementer så det er litt historie der også. Et av de beste spill jeg har spilt på flere år. Kunne godt vært litt lengre, men noe annet som også bør nevnes er hvor lite tull og bugs det er med dette spillet. Det bare funker. Passet perfekt som sofaspill på PS5 da det også er enkelt å legge fra seg.
 15. https://uniortools.com/eng/product/1601-2DP-US-tire-setter#selectLang Jeg har kun virkelig behøvet den én gang, men da var jeg virkelig glad for å ha den. Personlig liker jeg å ha visse spesialverktøy som kanskje ikke blir brukt så ofte, men som er gull verdt når du trenger det. Verktøy i sin helhet er noe man bør ha før man trenger det for da har man ingen unnskylding til å la være å gjøre jobben. Rett og slett motivasjon.
×
×
 • Create New...