Jump to content

Nybegynner rulle+sykkel


Recommended Posts

Hei.

Jeg er en mosjonist som driver med løping. Gjør 4-5 økter i uka, og maraton på 3 timer for å si noe om nivået.

Dessverre har jeg nå fått en slitasje rundt kneet, og trenger alternative treningsformer.

Jeg har en gammel sykkel. En helt vanlig, lite brukt, sykkel fra sportsbutikk til 7000,- for 10 år siden. Dessverre er det for kaldt til å sykle der jeg bor enda.

Jeg bruker mye tredemølle, men har også plass til en sykkelrulle for å i hovedsak kunne avlaste kneet i forhold til løpingen.

Vil i starten gjerne bruke den sykkelen jeg har, men kjenner jeg meg selv rett blir jeg bitt av basillen og kjøper en landeveissykkel etterhvert.

Kan INGENTING om sykling. Trenger en sykkelrulle som er Zwift-kombitabel, nybegynnervenlig, men som også er brukanes om jeg skulle bli bitt av basillen. Noen som kan gi meg noen tips? Evt. hva er det man skal se etter, hva er forskjellen på de ulike rullene ol. (det finnes jammen mange!).

Link to comment
Share on other sites

Først. Synd med kneet, god bedring. 

Deretter. Jeg synes du bør dele opp prosjektet i to deler. Sykkelen du har kan fint brukes på Zwift. Nesten alt kan det. Bare du sitter omtrent riktig og ikke blir rompesår av setet (noe du kommer til å bli som uerfaren syklist i en statisk rullesituasjon) så kan den brukes. 

Når det gjelder rulle er det mange meninger. Men alle har det til felles at direktemontert er veien å gå. Det vil si at du tar av bakhjulet og setter sykkelen rett på rulla. De gir definitivt best funksjon og nøyaktighet og minst mulig problemer. I tillegg er det en del konkurranser på Zwift som krever en sånn om du skal bli bitt av basillen. 

Alle moderne direktemonterte ruller har alt av tilkoblinger du trenger, og alle er nøyaktige nok til vellykket trening og rittbruk på zwift og andre plattformer. Etter mitt syn er modellene under toppen fra Wahoo, Elite og Taxc sikre kort. selv har jeg en Elite Direto XR, men det er bare fordi den var på salg under korona og faktisk kunne skaffes. Det viktigste er ikke merket, men at du får med deler til å montere sykkelen du har nå, og den du skaffer i fremtiden. 

Lykke til!
LarsB

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for et veldig bra svar.

Har du eller noen andre mulighet til å gi meg konkrete modellnavn til det som regnes som under toppen fra Wahoo, Elite og Taxc? Jeg har prøvd litt selv, men akkurat nå virker dette som litt av en jungel.

Pris vil nok ha en del å si for meg, selv om jeg skjønner at dette koster litt.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk. Det står at kompatible nav er QR 130-135 x 5 min og Thru Axle 143 x 12 mm. Dette er sikkert det dummeste som er spurt om her inne, men jeg har ikke peiling på sykkel. Jeg vet hva et nav er, men hvordan sjekker jeg enklest mulig om mitt er kompatibelt? Det er mulig det bare er å lese av, men sykkelen står til lagring så jeg har ikke umiddelbar tilgang til den akkurat nå.

 

Link to comment
Share on other sites

Er det slik at hvis jeg dropper Zwift, så kan jeg kjøpe en enkel rulle fra Biltema, Jula til 1000,- og få riktig antall km ved bruk av feks en sykkelcomputer? Det virker en del enklere og billigere, og det er i hovedsak snakk om rolig trening, type sone 1, i første omgang - til å supplere hardøktene i løping.

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, erikvea said:

få riktig antall km ved bruk av feks en sykkelcomputer

Ikkje heilt. Men kva er eigentleg riktig antall km på rulle? Du kan jo stille motstanden så det tilsvarer slak unnabakke, eller bratt oppoverbakke. Antall km blir litt meiningslaust.

Men om du vil ha det, så treng du enten ei rulle der du har bakhjulet montert på sykkelen, i kombinasjon med fartsensor, eller så treng du ei smart rulle som sender data til sykkelcomputeren.

Edited by torhovland
Link to comment
Share on other sites

Hei

Kjenner igjen usikkerheten/forvirringen mht smartrulle og Zwift. Men anbefaler sterkt å gå for det likevel! Mitt råd for å unngå bomkjøp eller feilvurderinger når du først føler deg usikker:

1. Ta med sykkelen til f.eks. Bikeshop, Birk eller en annen forhandler som selger ruller, og sikre deg at sykkel og rulle passer sammen. 

2. Kjøp/bestill egen kassett til rulla, og få forhandleren til å montere på denne, samt hekte på sykkelen og kontrollteste i butikken, før du  får det utlevert. 

På den måten er du helt sikker på at du ikke kjøper noe som ikke passer, eller noe du selv får trøbbel med å montere/tilpasse. Med egen kassett kan du også med et håndgrep hekte sykkelen av rulla, sette på bakhjulet og kjøre ut på veien når det har blitt tørt og fint.  

Med bakgrunn i det du beskriver ellers, vil jeg tippe du bruker ca 1 dag på å bli frelst på Zwift etter at du har fått koblet det opp på (tv- eller data-) skjerm.  Lykke til!

 

Edited by Rittivrig
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Men dersom su ønsker å bruke 1000 spenn kan du kjøpe en Tacx Bushido brukt:

https://www.finn.no/344922904

Dette er typen du beholder bakhjulet på, men "må" ha et blått Tacx rulledekk. Er til og med Smartfunksjon som funker på Zwift. Er til og med sånn at du lager din egen strøm for motstand, så du kan ta den med og tråkke ute på en fjellknaus.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...