Jump to content

Shimano XT-bremser hyler


Recommended Posts

Vet det er flere tråder ang dette, og at det som regel er et problem med lekkasje fra kalipper på Shimano, men har et par spørsmål før jeg kjøper nye bremser. Bremsene hyler, og veldig dårlig bremsekraft, både foran og bak.

Problemet oppstår som regel etter sykkelen har stått et par dager, og blir kvitt det iløpet av turen etter en del harde nedbremsinger. Det er syns er litt rart at om jeg spruter vann på skivene så forsvinner problemet midlertidig, og får bra bremsekraft en liten periode. Er det normalt?

I går renset jeg skivene, men hadde ikke bremserens så brukte aceton. Noen som har erfaring med aceton på skivene? Pusset også både skiver og klosser med sandpapir, men ingen forbedring. Prøvde da å kjøre inn bremsene (til nabolagets forferdelse), men får det ikke bra denne gangen.

Høres det ut som det lekker såpass mye at klossene blir forurenset med en gang? Hadde litt problemer tidligere også, men ble mye verre etter jeg byttet klosser i fjor høst. Kanskje jeg var for uforsiktig med å presse tilbake stemplene, men prøvde å være forsiktig.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Eg har vore i denne situasjonen sjølv. Både nye klossar og rensa skive har ikkje hjelpt, det einaste som fungerte var ny kalipper.

Og akkurat no har eg ein annan Shimano-kalipper som eg trur eg må byte ut. Eg kan lufte den, men på neste tur er det dårleg igjen. Eg kan ikkje sjå noko bremsevæskelekkasje, men eg mistenker at det er luftlekkasje rundt stempla.

Så mitt einaste tips er dessverre ny kalipper, men eg er spent på om det er andre som har gode tips.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...