Jump to content

Robust pendlersykkel med minst mulig vedlikeholdsbehov


Recommended Posts

Er på utkikk etter pendlersykkel som gir meg minst mulig problemer og vedlikehold. Pendlerruten er ca 8 km hver vei, med en liten tur på hurtigbåt i midten.  Ønsker en robust sykkel som tåler litt, komfortabel sittestilling og girsystem som krever minimalt med vedlikehold. Sykkelen vil få en del sjøsprøyt på seg da den står ute under overfart. Jeg er litt over snittet glad i design og stil så det skader ikke at sykkelen ser bra ut. Bør aller helst kunne leveres med originale skjermer. 

 

Noen helt konkrete tips på sykler som er tilgjengelige for salg i Norge? 

Link to comment
Share on other sites

Vi har gode erfaringer med (to stk) Specialized Vado 4.0. Har alt du trenger av utstyr originalt, pluss slitesterkt og enkelt 10 delt Shimano gir. Bra trøkk, bor i høyden med bratte bakker. Vi pendler Drammen - Oslo på denne.

Simen

NOTS Vernegruppe/NOTS Drammen/storhjulsmafiaen 😜

Link to comment
Share on other sites

Har du sett på Commuter-serien til Canyon? https://www.canyon.com/no-no/hybrid-sykkel/commutersykkel/commuter/#section-product-grid

De kommer ferdig montert med originale skjermer og har beltedrift som gir minimalt behov for vedlikehold. Meget godt egnet til pendling i både dårlig og kaldt vær. 

PS - siden du har lagt trpsen din under kategorien "elsykling, brukssykling og pendling", er det ikke gitt om du ønsker elsykkel eller ikke. 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Glemte helt å avslutte denne posten, men vi endte opp med en Spesialized Vado Turbo 3.0 som vi fikk til en særdeles god pris (19 950,-). Foreløpig har den fungert helt utmerket, men kona har dessverre overtatt den så nå er jeg på jakt etter ny sykkel igjen, denne gang en mer rendyrket terreng/stisykkel. 

Link to comment
Share on other sites

Godt å høre! Kan anbefale å spraye over de fleste delene på sykkelen med fluid film for rustbeskyttelse om vinteren (åpenbart ikke bremseskiver, men også fin på kjedet).

Simen

NOTS Vernegruppe/NOTS Drammen/storhjulsmafiaen 😜

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...