Jump to content

Hva er tyngst - langtur over en dag eller to dager med lett oppakning?


hardrock

Recommended Posts

Alltid lettest å starte tidlig og bruke hele dagen, evnt. lys på kveld/natt. 130km uten altfor mange høydemeter kan gå relativt greit på en dag. Tungt for en uten erfaring med langtur, men med nok næring og kalkulert tempo går det som regel fint. Greit å ikke brenne kruttet første 2 timene. Klarer man holde seg unna sone 4-5 kan en holde lenge uten å føle seg helt kjørt, selv om en naturlig nok alltid snuser på disse sonene når det går bratt oppover. Er det mange høydemeter blir det tyngre og en bør tenke på hva som faktisk er mulig å gjennomføre på en dag.

Sykle langtur med noe større enn en lett sykkelsekk kan fort bli smertefullt da det vil naturlig nok verke mer i hofte/rygg pga. belastningen sekk gir. Muskeltretthet er naturlig nok et tema hvis en sykler mye lengre enn en er vant til, og på sykkel gir det ofte utslag i verk, gjerne i korsryggen. Alltid anbefalt å flytte bagasje vekk fra rygg, til bagasjebrett eller andre festemuligheter.

Når det er sagt, to dager kan gi en bedre sykkelopplevelse om det er storslått landskap ala Hardangervidda. Er det grusbanking gjennom skog som ser nesten lik ut hele veien - utenom et par åpninger/topper/vann/severdigheter - er det kanskje greit å fullføre på en dag og nyte de fine scenene/opplevelsene/eventyret.

  • Like 1
  • Thanks 1

Kaffe- og teansvarlig

Link to comment
Share on other sites

Takk for gode svar! Mye av det som ble nevnt her var mine bekymringer, både ved gjennomførelse over 1 dag eller 2.

Likevel, med god oppmuntring fra han vi leide sykkel av, bestemte vi oss for å ta turen på en dag. Det var også meldt regn på dag nr. 2 som vi ønsket å slippe. Det gikk overraskende greit, og jeg er mektig imponert over venninnen min som syklet Tour de Dovre som hennes andre sykkeltur! Det verste viste seg å være vondt i fingrene fra bremsing ned til Dovre og at vi ble sykt kalde på slutten. Men veldig fornøyde med opplevelsen.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...