Jump to content

2 i 1 sekk og sykkelveske


Recommended Posts

Jeg har en 22L Ospreysekk som inntil videre iaf er den som tar laptopen og rene/skitne klær til/fra jobb torsdag/mandag. Den er akkurat stor nok for mitt bruk, får i et par bukser evt en bukse&genser pluss diverse undertøy og sokker og bærbar. Personlig ville jeg ikke hatt noe mindre tror jeg, er så greit når man plutselig trenger den ekstra plassen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker en Osprey Transporter ryggsekk med rulletopp oppi en Ortlieb Backroller sideveske, fordi jeg er svært glad i luftstrøm langs ryggen, men liker å ha sekken tilgjengelig når jeg ikke sitter på sykkelen. Ruller inn på jobb, parkerer sykkelen (innendørs), trekker sekken opp av sideveska og går videre med ren og tørr sekk på ryggen. Fint når høstmøkkaværet holder på ute. Veier sikkert mer enn komboen du ser på, og kanskje ikke like praktisk om du parkerer ute og uansett må ta med deg hele sideveska inn. Denne sekken passer uansett perfekt oppi veska, og rommer et komplett klesskift samt et par sneakers om det trengs, i tillegg til laptop etc. Også ikke noe problem å ha den åpen oppi sideveska, slik at jeg kjapt kan fiske opp ting av sekken uten å ta den ut.

https://www.sykkelkomponenter.no/tilbehor/ryggsekk-og-sykkelveske/ryggsekker/ryggsekker/589499-1

 

Edited by geiranders
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker Ortlieb Backrollers, det er ikke noe behov for sekk i tillegg for min del. De veskene har en skulderstropp som gjør det helt uproblematisk å få de med seg den korte veien fra sykkelparkeringen til garderoben/pulten.

Mine Backrollers er vel 10-ish år nå og fungerer fortsatt fint. Et stort pluss er at man får kjøpt reservedeler til de, jeg har måttet bytte ut lukkestroppen en gang pga. ødelagt klips/lås.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

OutdoorGearLab har testet Ortlieb Vario i deres best bike panniers 2023. De skriver: "While the backpack system is quite impressive, it can be a little bit tedious to attach, detach, and stow each time you transition from hiking to biking. Other hybrid-style panniers have quicker and more straightforward transitions from backpack to bike pannier.".

Jeg har også BackRoller, og bærer den ofte bare etter festet som holder pannieren sammenrullet. Sjeldent et problem om en ikke har mye vekt i den, med mer vekt bør en gjøre slik DesmoSkier beskriver. Har faktisk samme sekk som geiranders, og det er en fin kombo. Ikke noe jeg koblet før han skrev det. Hvis jeg ikke brukte panniers mest til mye turbruk, tror jeg faktisk at jeg hadde forsøkt meg på Ortlieb Vario PS. Det virker fint å ha alt i et. Ortlieb er etter hva jeg har forstått ganske lettsolgt, fordi de lager gode produkter og de har reservedeler.

Kaffe- og teansvarlig

Link to comment
Share on other sites

Holder mot å ha en stor vanntett sideveske på hoved-pendle-til-jobben-sykkelen, som har plass til ryggsekk i «vanlig størrelse». Da får jeg i poser og sekk (høhø..😁), og er veldig fleksibel i tilfelle jeg har lyst til å gå hjem, eller ta en annen sykkel en godværsdag.

Hva er vanlig størrelse på en grei sekk til pendling, 25-30 liter? Ikke like stor behov for at denne er vanntett hvis sidevesken er det, men gir plusspoeng.. 😊

Link to comment
Share on other sites

Jeg har som nevnt en gammel Osprey Transporter Roll Top. 25L ifølge internet. Synes størrelsen er akkurrat passe. Litt liten av og til, litt stor av og til, som regel passe. Sekken er "vanntett light", men ser den nye utgaven kommer i en ren WP utgave. Skulle jeg hatt med mer bøker og mer treningsklær kunne jeg kanskje tenkt meg 30L, men det er mest fordi jeg er skeptisk til hvor mye press den spinkle Thinkpad T-serien tåler. Hadde det vært den gamle mil-spec X2**-serien hadde jeg ikke hatt noen bekymringer.

I en periode når jeg studerte og trente mye, mao. hadde med meg evig mye alltid, klarte jeg med nesten alltid med North Face Duffel Bag XS 31L. En tid hvor jeg ikke visste hva bærekomfort var.

Kaffe- og teansvarlig

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...