Jump to content

Rutevalg Oslo-København


Recommended Posts

Hei,

Er det noen her som har syklet fra Oslo til København eller omvendt? Har dere i så fall noen gode ruteforslag? Alt jeg vet er at jeg bør følge Kattegattleden, men ut over dette er jeg veldig usikker på hvilke rutevalg man bør gjøre.

Jeg lurer også på hva dere tenker om tidsbruk, jeg er ikke interessert i å sykle så raskt som mulig, jeg vil heller nyte turen. Kan også legge til at jeg vurderer sterkt å bruke en cargosykkel på turen (en Omnium), så dette legger jo også en del føringer for tidsbruk.

Og så er dette dette med overnatting, er det enkelt å finne teltplasser på veien, eller bør man heller satse på hoteller og den slags?

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ser at de syklet i 40km/t med medvind. Testet ut turen fra Gøteborg til Norge(ble Sarpsborg stasjon og tog til Oslo)i høst og hadde en helt syk sidevind/motvind. Fine veier, lite trafikk, men sykt slitsomt. 

Dette gårdsbakeriet(Skåra Gårdsbakeri) her var vel det mest positive jeg husker i den strabasiøse vinden mellom Gøteborg og Lysekil. 
https://xn--skragrdsbageri-mibd.se/

Vil anbefale Farmlodge som overnatting i Lysekil. Digg frokost og klapping av geiter. 
https://grenseguiden.no/bedrift/farmlodge/

 

Link to comment
Share on other sites

Sykla Oslo - København med en kompis for noen år tilbake over tre dager i påska (1, 2, 3 - Stravarute). Eller, jeg måtte hoppe på toget ved Halmstad pga. et kne som ikke lenger ville gå rundt. Vi fulgte stort sett Kattegattleden, en natt på campingplass og en natt på hotell i Kungsbacka.

Det jeg husker best var alle dyrene vi så på veien: faen så mange harer, rev og elg. For å ikke snakke om påfugler. Ellers var det en del vind, en del ferger, pisse kaldt etter at sola gikk ned, og jeg var sur pga. vondt i kneet. Men fint var det, særlig når man var helt ved kysten. 

På danskebåten hjem møtte vi en gjeng syklister fra Sørensen-miljøet, de hadde valgt en mer effektiv rute på strake veier som gikk innover mot Uddevalla heller enn i skjærgården, de syklet hele turen på to dager. 

Legger ved noen fotos fra turen også:

white-horse-2_result-1920x1280.jpg

valhall-gautkøk_result-1920x1280.jpg

svensk-ferge_result.jpg

campingplassbru_result.jpg

ælj_result.jpg

Edited by olelovold
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...