Jump to content

RoyE

Medlem
 • Posts

  221
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

RoyE last won the day on March 24

RoyE had the most liked content!

About RoyE

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

RoyE's Achievements

Talent

Talent (8/14)

 • Veldig Populær
 • En Måned Gjennomført
 • Første Uke Gjennomført
 • Dedikert
 • Bidragsyter

Recent Badges

273

Reputation

 1. Og DER var vi 1.000 forummedlemmer på sykkel.org 🎉🥳 @dannywave fikk æren av å bli nr 1.000. Velkommen!
 2. Banke de ut kan du gjøre med ‘hva som helst.’ Gjengestang, noen skiver i passende størrelse, og et par muttere så har du laget din egen presse.
 3. Apropos batteritid, jeg fortsetter å komme på hacks..! Det er mulig å slukke lyset og kun ha radaren aktiv om ønskelig. Da er visstnok levetiden på batteriet noe sånt som 20-30 t om jeg husker riktig. Jeg har bare testet for å se om det funket. Tror det er GP Lama som har en video på dette. Det er mulig du må installere en tredjepartsapp for å få det til.
 4. Jeg hadde ikke brukt de kronene ekstra og ville gått for 516. Du er vel ikke noe større og kraftigere enn resten av oss @LarsB, så jeg er ikke redd for at du skal komme og ta meg om du blir misfornøyd. Én ting jeg har glemt å nevne og som er et lite Varia-hack forresten, er at du kan la kompiser koble seg opp til din enhet når dere er ute sammen, så får dere samme info på skjermen. Så om man lurer litt på hvordan dette fungerer, finn en som har dingsen og spør om å ta en tur. Da er det bare å søke opp hens enhet på din egen computer og voila, du kan teste!
 5. Sett fra min kant og med min erfaring med Varia har du rett i alt du tror her, @LarsB.
 6. Nei, infoen er ikke ubrukelig. For med radar får du varsel om at ‘nå kan det være smart å snu seg/kikke til siden’ og den informasjonen får du i svært god tid. Uten radar er du avhengig av å snu deg på nøyaktig samme tid som radaren oppdager trafikken, og det vil være helt tilfeldig, da du ikke hører trafikk på denne avstanden (om det ikke er en spesiell sports-/rånebil under pådrag). Skal du være i nærheten av samme oversikt uten radar som med tør jeg påstå at du må snu deg og kikke bak deg hvert 5.-10. sekund. Og det tror jeg ingen av dere gjør.
 7. Jeg vil si at man forstår ikke hvor godt dette funker før man har prøvd det. De aller fleste av oss har, og de fleste gjør fortsatt, syklet uten radar i alle år. De fordelene jeg kan si jeg har med radar er at jeg får varsel om trafikk bak tidligere enn jeg gjorde uten. Om jeg ikke snudde meg tilfeldigvis før akkurat når trafikk var innenfor radarrekkevidde for å kikke, så har jeg nå flere sekunder til å reagere og posisjonere meg i veibanen (Og nei, jeg er ikke en av dem som sykler langt ute i veikanten for å ‘ta hensyn’). Radaren gir signal når den oppdager trafikk når det er 140-150 m avstand til den. Du tror feil om du tror at du hører trafikk bak på den avstanden. Spesielt ved mye støy, feks sterk vind, når du også både trenger og føler for full konsentrasjon fremover, er det veldig behagelig å ha disse øynene i nakken. Det at du også vet hvor mange kjøretøy som skal passere deg er svært nyttig. Vi har vel alle vært i situasjonen hvor man tror det er x antall som skal passere deg, for deretter å skvette til og bli overrasket når sistemann du har oversett passerer. Dette slipper du med radar. Variaen gjør ganske enkelt at jeg har vesentlig bedre oversikt over trafikkbildet rundt meg, uten at jeg til stadighet må snu hodet feil vei.
 8. Jeg syns du fortjener respons så jeg kan begynne synsingen da, og jeg tar for gitt at begge sykler er utstyrt med skivebremser. Uten det tror jeg dessverre man skal langt ned i pris. SL 6 ligger det noe av på Finn. Så langt jeg klarer å bedømme bør vel 20-25k være et fint utgangspunkt for prissetting. 12k for 3-4 år gammel aluminium høres heller ikke krise ut i mine øyne. Så langt jeg klarer å bedømme er du ikke ufornuftig i prisingen din.
 9. Hvorfor dette behovet for avfetting? Bruker dere det på hele sykkelen..? Jeg bruker en liten dæsj avfetting på kjede og drivverk før dette selvsagt smøres opp igjen. Resten av sykkelen blir vasket med en god bilshampo.
 10. Du skal ha Garmin Varia, Lars. Jeg syklet i mange år med Bontrager Flare RT, men fikk Varia av kona i fjor i bursdagsgave. Nå er det vanskelig å tenke seg å sykle uten. Jeg elsker dingsen. Om du får tak modellen som heter 515, kjøp den. Jeg klarte ikke å få tak i det, og har 516. 516 er den som i hovedsak og nesten utelukkende selges i Europa pga tyske regler. Forskjellen er allerede nevnt her; 516 har ikke blinkfunksjon, og heller ikke denne bremselysfunksjonen som 515 har. Jeg personlig har ikke savnet noen av delene, men skulle gjerne hatt lyset til å være enda sterkere. På dagtid i sol syns den dårligere enn Flare-lykten ganske enkelt. Skal jeg pirke på noe mer må det være batterilevetiden. Du får noe sånt som 8-9 t ut av den, og jeg skal ikke skryte på meg å sykle utallige turer med den varigheten i løpet av et år, men noen få blir det, og da er batteriet litt snaut. Hadde ønsket meg 10-12 t. Usb-C kunne jeg også godt tenkt meg.
 11. De vil anbefale deg dette på eksempelvis Zipp 303s med 23 mm innvendig bredde:
 12. Brutalt. Jeg er spent på oppdateringene spesielt på Vingegaard og Vine.
 13. Nå mangler vi kun 14 stk før vi er på 1.000 medlemmer 😄 Registrerer at til og med den svært så bidragsytende @Sepeda fra gamleforumet endelig er på plass!
 14. Noen ÅR?! Syns da ikke det er så lenge siden jeg handlet inn noe småtterier der borte 🤓
×
×
 • Create New...