Jump to content

Supermann

Medlem
  • Posts

    204
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Supermann's Achievements

Talent

Talent (8/14)

  • Veldig Populær
  • Ett År Gjennomført
  • Trådstarter
  • Bidragsyter
  • En Måned Gjennomført

Recent Badges

165

Reputation

  1. Som ikke forstår konseptene risiko og tilfeldigheter? Det er i såfall ingen økonom.
  2. Press dekket mot midten. Hvis vrient ute verktøy: Bruk en stropp rundt dekk og felg til å holde kanttråden mot midten. Denne festes på motsatt side av ventilen. Stroppen blir din tredje hånd. Deretter detter dekket omtrent av felgen når du begynner på motsatt side.
  3. Skjønner ikke problemet. Man har da flere sykler? Ellers så må jeg si at det er veldig indivduelt hva som fungerer avhengig av egne ferdigheter og type sykkel man kjører. En dreven terrengsyklist på en terrengsykkel behøver knapt piggdekk annet enn på ren holke da grove dekk slipper saktere og mer kontrollert samt at en god rytter klarer å fange det meste før det blir kritisk. MEN, da bør forholdene ellers ligge til rette. Om man f.eks. har partier som krever høy hastighet på trang vei med biler, eks sørkedalsveien, så blir risikoen (unødvendig) høy. Sykler man med 35mm dekk og mindre så er slippgrensen veldig brå og de færreste av oss klarer å fange skrenser tidsnok i morgentåka. De færreste av oss gode ryttere ti over syv på morgenen i mørket. Spørsmålet man må stille seg bør være pragmatisk: - Hvor mye tid taper jeg på piggdekk noen ekstra dager, sett opp mot risikoen for skade på kropp og eller ikke ha mulighet til å sykle på dager hvor det plutselig allikevel var is? De fleste tåler å sykle noen dager med piggdekk på tørr asfalt. Dessuten så må piggene kjøres inn. Risk vs reward..
  4. Da er bilen din sannsynligvis brukt riktig. 250kkm på 6 år er ganske mye. Om bilen til trådstarter skal brukes på masse korte turer over tid hvor den ikke blir varm så vil problemer oppstå med soting/koksing. Ikke noe problem om bilen brukt slik den er tiltenkt, som din, men småkjøringen til trådstarter ser jeg som et mulig problem. Er mulig å fjerne adblue, dpf og eksosgjenvinning på euro 6 også, men da vil man få problemer på EU(hvis man bruker skikkelig verksted..). Ellers så tror jeg nok, som deg, at jeg hadde sett i retning av Audi med to liter diesel. Helst manuell. Det er veldig solide biler. A4, Q5 eller A6 er smak og behag.
  5. Da forstår jeg det slik at den andre dieselbilen ikke kan trekke? Høres fryktelig dyrt og omstendelig ut med to fossilbiler og bruksmønster med langkjøring/kortkjøring osv. Er ikke drivstoffprisene i Finmark ganske høye også? Ville vurdert å se etter en litt mindre aktuell dieselbil uten adblue med Euro 5 hvor også partikkelfilter og eksosgjenvinning tas ut. Nyere biler har også Adblue som er kostnadsdrivende og ikke helt uproblematisk. Dette har ikke så mye for seg i Finmark uansett. Da vil du spare deg endel problemer med soting og tette filter. Min forståelse er at Euro 5 biler fremdeles vil gå gjennom EU i modifisert tilstand, mens Euro 6 og senere ikke vil klare det.
  6. Nå må vi ikke bli for opptatt i detaljer synes jeg, selv om voldtekt av norges eldste sykkel neppe er slik man ønsker at slik en gjenstand skal brukes.
  7. Raaw Madonna v2.2 i XL på salg hos Bike Components.. Raaw virker ikke å ha samme kvalitetsproblemene som Pole.
  8. Trådstarter kan også vurdere om Model X 100D/90D er et alternativ. Den trekker nok fint oppmot 300km av gangen, selv med tung henger så lenge man ikke kjører for fort(halvvering av wltp). Da er ikke småkjøring et problem, og den ligger garantert bedre på veien enn hvilken som helst bil med to liter diesel... I innkjøp koster en 90D/100D like mye som en fornuftig dieselbil som nærmer seg regreimbytte... Spørsmålet er hva som er dyrest: 1. Tesla spesifikke problemer som følge av det er en dyr bil. vs 2. Dieselmotor service, koksing og forbruk, pluss service på girkasse. Tipper det kommer relativt likt ut.
  9. Om du velger diesel bør du kjøpe deg en elsykkel for å erstatte de småturene på 2 til 5km. Vil betale seg fort… En diesel med partikkelfiltre osv. lider uforholdsmessig mye på korte distanser. alt under fem km er sykkeldistanse med mindre det er skikkelig bedritne km langs en hovedvei uten sykkelsti. Vi er på et sykkelforum så du skal slite med å finne unnskyldninger. forøvrig så klarer vel nesten alle diesel med 2l og trekk på alle fire oppgaven du har satt opp.
  10. Ville fokusert på kortere og hardere bremsing. Det sparer bremsene mye og du gir fra deg mer av jobben til luften rundt deg. Subbing og forsøk på å holde jevn fart bygger mye varme. Husk å svinge litt, og ikke kjøre korteste og bratteste rute ned veien. Dekkene absorberer dermed endel kinetisk energi og du får følelsen av kontroll. Unngå de aller bratteste nedkjøringene uten serpentiner. Det finnes noen av dem, og de kan faktisk være skumle. Og disse kneikene trenger ikke være fra de største fjellene. Ofte er det bedre å kjøre utfor på store og mer trafikkerte veier da disse veiene ofte ikke er så bratt anlagt. Hilsen en som har opplevd bremsesvikt på landeveissykkelen i Bayern. Det er skikkelig ekkelt, endte med å hoppe med bakhjulet for å få det låst på grusen på siden av veien med den siste lille resten av bremsekraft... Dette var ned en bratt vei med kanskje 100hm med på vei inn i en bratt sving i en bygd. Jeg var ikke forberedt på hvor bratt det var. Krevde derfor ekstremt mye oppbremsing. At bremseklossene var litt slappe, jeg hadde litt luft i systemet og skivene 140mm hjalp ikke.
  11. Problemet med hjelmpåbud er at det fjerner muligheten til å lovlig ta en oppreist stabil damesykkel 800m til butikken i solskinn på en trygg G/S vei. Konsekvensen er at det blir lettere å velge bilen som står ved siden av sykkelen på gårdsplassen. Selv om det er bedre å sykle denne turen med hjelm så er det bedre for samfunnet at å sykle 800m enn å sette seg inn i bilen. Bilkjøringen medfører kostnader på samfunnet i form av støy, klimagasser, mikroplast, kø og økt risiko for myke trafikanter. Manglende hjelmbruk medfører en svært marginal økt risiko for skade for individet som velger å sykle uten hjelm. Kostnaden kan man regne på, men den er garantert lavere enn kostnadene knyttet til bilen, som er alternativet. Selv uten hjelmbruk så vil vi som samfunn ønske at man velger sykkelen i denne og mange andre situasjoner. Realiteten er vi som trafikanter tar marginale avgjørelser knyttet til valg av transportmiddel. Selv om hjelmpåbud for de fleste ikke vil endre adferden, vil den endre adferden til mange i mange situasjoner. Vi har ikke kommet langt nok i tilretteleggingen for myke trafikanter at vi kan gjøre det mer komplisert å velge sykkelen enda. Kanskje senere, men da kanskje først elsykler, hvor man ser at skadehyppigheten er høy.
  12. Men du må da ikke gå til merkeforhandleren etter at garantitiden er utløpt? At de på forhånd avklarer med prisen med deg som kunde er da heller ikke urimelig? At prisen er høyere enn du ønsker betyr jo bare at du kan velge å bruke et annet verksted. Eller skjer dette på dagen bilen skal leveres inn? Forøvrig så har jeg hatt erfaringen at verksted har fakturert for ikke utført jobb. Fikk det påpekt og pengene tilbake, men det var skuffende. Slikt skjer, og jeg tror nok dessverre at det skjer oftere enn det burde. Er noen år siden... En bør alltid be om å få se de utbyttede delene.
  13. Synes det virker som en fin kombo! Jeg digger Slaughter, og skulle ønske det kom i en litt mer solid utgave enn Grid. Har revnet noen av dem, men de er ikke mindre solide enn f.eks. Maxxis sine Exo-dekk. Opplevelsen av dekket er veldig avhengig av trykk. Det er ikke mye grep på løst underlag midt på dekket, men det er som forventet. Det er der derimot bra med støtte i sideknastene, også på løst underlag, så man få "kantet" hjulet litt for å få feste. Rullemotstanden er opplevd lav, spesielt på jevnt/hardt underlag.
  14. 25mm på bakhjulet tror jeg faktisk er fordelaktig på hardtail. Ihvertfall bak. 35mm gir jo en veldig firkamtet profil på dekket som igjen gjør at sideknastene typisk vil bremse/ha kontakt med bakken også når man sykler rett fram på flatmark. Det betyr rullemotstand. I tillegg gjør den flatere profilen at dekket vil kunne gi mindre demping over ujevnheter, som igjen betyr at man bør ha noe høyere trykk for å unngå gjennomslag. Om jeg skulle kjørt 30mm og over så vil det være foran i kombinasjon med stort dekk hvor jeg merker behov for tidlig inngripen fra sideknastene. Kanskje noe for våte høststier med glatte svaberg og røtter... Når farten øker så vil fordelen av de brede felgene forsvinne.
  15. God bedring, Sepada! Høstglatta er ingenting å tulle med.
×
×
  • Create New...