Jump to content

Hans Henrik

Medlem
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hans Henrik's Achievements

Aspirant

Aspirant (3/14)

 • Trådstarter
 • En Måned Gjennomført
 • Bidragsyter
 • Første Uke Gjennomført
 • Dedikert

Recent Badges

17

Reputation

 1. Porten må nok opp hver gang man skal inn ja. Enkel isolasjon skulle nok gått bra og akseptert et varmetap de gangene man åpner, men fukt er jo noe dritt da. Er nok her deler av slaget står siden duggpunktet blir på innsiden Mulig man bare må akseptere at kald garasje får duge.
 2. Absolutt et alternativ. Jeg har tenkt litt på dette de siste dagene. Etter @baronKanon sitt svar er skuldrene senket, men dette åpner jo for andre bruksområder av garasjen (eller skal vi kalle det en bod med vippeport) og gjør den jo virkelig mer helårsvennlig for andre prosjekter og tinkering. Er jo deilig å ha sitt eget krypinn vekk fra unger og kone når det trengs 😅 Garasjen har vegger i støpt betong. Må nok isolere fra innsiden siden deler av veggen er under bakkenivå på to av sidene og siste veggen er ut mot bilvei med alle naboenes postkasser hengene på. Rekker nok ikke dette i høst ser jeg, for da må deler av rotet ut i gata, men dette er jo et finfint vår/sommerprosjekt. Har du noe erfaringer + en finger i lufta på hva noe slikt vil lande på? Vi snakker trang én bils garasje sånn dimensjonsmessig.
 3. Har nylig flytta inn i nytt hus og med det blitt stolt eier av en garasje som bilen ikke passer i. Da ble det fort klart at dette ble en glimrende bod for sykler og annet. Der jeg bodde før hadde jeg en liten isolert bod med plussgrader året rundt, som syklene fikk bo i. Nå er jo det historie og jeg står mellom garasjen som ikke er isolert eller å trøkke en landeveissykkel og en fylldemper inn i en kjellerbod som er full nok som den er. Så da lurer jeg fra folk med erfaring. Om vi antar at det ikke blir kaldere en -10° på vinteren, hvordan påvirker dette bremser, kulelagre og kanskje spesielt dempere? Blir det noe ekstra service til våren eller noe annet man bør tenke på? Syklene henger i dag fra kroker i taket og planen var å la de fortsette med det over vinteren.
 4. Sram UDH er smart, men var vel en snikforberedelse til Transmission gruppesettet deres. Luringer de amerikanerne
 5. Har du mulighet til å sette sykkelen i et mekkestativ? Da kan det være lettere å snurre pedalene rundt, men ha øret tettere på ting og høre etter hvor lyden kommer fra. Skjer det bare når du trår eller når sykkelen triller også? Du er sikker på at det ikke er noe subb i bremser? Når du skriver byttet bakhjul, har du da byttet fysisk til et annet hjul (med da medfølgende hjullager, boss mm.)?
 6. Noen erfaring med om man kan kjøre 30t? Leser at det skal gå om ringen har noen mm materiale ved bolt hullene som lager plass for kjede.
 7. Kan skrive under på at Canvas er fin å ha på ønskelisten. Ikke bare syklingen, men hele atmosfæren, bosituasjonen, maten ++. Vi hadde bøtter med regn en av dagene, og selv da ble det en magisk utflukt med de lokale guidene.
 8. Noen som har noe erfaring med Factory Install av 4iiii på kranken og hele prosessen rundt å sende inn etc. Jeg sitter i samme båt som trådstarter og lurer litt på det som et alternativ.
 9. Takker for nok en gang på fjellet til både førstereis og dere som holder det gående år etter år. For min del ble dette gjennomføring nr 4 på Helvegs og definitivt det året hvor de hadde helt mest lim på all sjokoladepuddingen i sporet 😅 Likevel, en flott tur i norsk fjellheim. Er ritt jeg er utrolig takknemlig for at holder koken. Valgte å kjøre Fast Trak T7 foran og bak, det funka som fjell! Makker hadde Ground Control T7 foran og mente det pakka seg mer i gjørma. Om det stemmer eller var psyken vet jeg ikke, men FT synes jeg satt veldig godt på forholdene. Nå skal Små Vesen nytes 🍻
 10. Orbea Terra. Brukes til både landevei og blandevei avhengig av hvilke sko jeg setter på den. Veldig allright på korte og lange turer. Etter som jeg ikke følger korrekt bildeetikette, får dere som en bonus sett sykkelen fra begge sider 😅
 11. Oppgraderte i år fra en Canyon Lux til ny Transition Spur GX i våres. Fikk en overligger til en grei pris og må si jeg elsker denne doningen! 🤩 Noen små oppgraderinger er gjort. Utrolig gøyal både på fjellet og i Oslo-marka.
 12. Man kan ha legge igjen egen depotbag her ja. Smart med skift, fulle flasker, maten du ikke har på kropp på den runden ut, verktøy mm.
 13. Har både Aspen 2.4 og Fast Trak T7 2.35 liggende klar i pakken, men som flere andre her har jeg vel innsett at dette ikke blir en Aspen-dag selv om jeg håpet i det lengste 😅 Vått blir det, men historikken på Yr sier i hvert fall at de siste 5 dagene har vært tørrere. Så det er da noe 🤗
 14. Bosset er den greia som kassetten sitter utenpå på bakhjulet. Inni det er det en mekanisme som fungerer på samme måte som den du linker til i starten av tråden. Den sørger for at hjulet triller fritt mens du triller, men griper inn med tennene når du starter å trå. Om noe her er slitt ut eller fult av gammel gugge så tar ikke disse tennene som de skal. Da kan man oppleve det du beskriver.
 15. Tørker jo greit på fjellet, så er mer der det er myrete og i småskogen det blir bløtt tror jeg. De siste dagene har det vel vært bedre om jeg ser på YR? Så vil tro noe av denne ukens nedbør er tatt unna. Har vært på Hafjell siste uka og ser den effekten her. At det drysser gjennom uka er jeg ikke redd for så lenge solen får titte frem innimellom og tørket litt. YR melder jo 0-Xmm hver dag nå, så dette blir spennende. En lokal status neste uka hadde vært topp fra noen i området ☺️ @nohgod: er du i området neste uka for rapport? Holder en knapp på Aspen 2.4 her også, med FT 2.35 som backup.
×
×
 • Create New...