Jump to content

Trond Vidar

Medlem
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Trond Vidar's Achievements

Aspirant

Aspirant (3/14)

 • Ett År Gjennomført
 • En Måned Gjennomført
 • Første Uke Gjennomført
 • Konstruktiv
 • Bidragsyter

Recent Badges

12

Reputation

 1. Dette er bare mulig fordi motorsykler er altfor billig. Bare vent så øker de 3x prisen de også, så blir det velstand i universet igjen - og tråsykler til 200k normaliseres. Billig jo!
 2. Det interessant med f.eks Shimano er hva fallet i inntekter gjør med cash flow opp mot investeringer/lån/kovenanter og betingelser osv. Så selv om de er lønnsomme, så kan det godt hende at de har utfordringer med å betjene forpliktelsene sine. Det sier sjelden slike grafer noe om. En investor blir sjelden imponert hvis du fortsatt leverer 20% lønnsomhet på halvparten av omsetningen du hadde året før, spesielt hvis det er knyttet betingelser til investeringen. Du får en kudos for å ha klart å være lønnsom, men de totale tallene er fortsatt altfor lave.
 3. Ryttervekt påvirker også hvor lette gir man trenger. Jeg kjører 42/42 selv som letteste på min, men legg 10kg i sekken så hadde jeg garantert satt pris på en annen utveksling i bakkene.
 4. Det er synd at jeg ikke har modulær høyde, så kunne jeg ha eid to stk 😁 grattis til ny eier. Fantastisk sykkel.
 5. " Apparently there has already been more drama. With four men arrested for allegedly planning on sabotaging the race by pouring 400 litres of cooking oil on the riders. In a post on X (formerly Twitter), the local police said: "With this mechanism they intended to sabotage yesterday's stage of La Vuelta. Two drums with 400 litres of liquid that they intended to throw on the road as the peloton passed four people arrested red-handed in Lleida.""
 6. Er det noen som har prøvd å vokse kjedet i en UL-vasker?
 7. Jeg har samme erfaring som deg. Flattop-kjedene lager mindre lyd etter litt tid sammenlignet med M9100 kjedene jeg har på terrengsyklene mine.
 8. Du får 30-40 mil ut av et vokset kjede gitt at det ikke er for dårlig vær, og du kan forlenge dette til 70-80 ved å legge på en dråpe drip ca hver 10 mil. Du trenger ikke gjøre det på langturen du er på. Med mye regn+drit så varer det kortere. Nå har Silca sluppet et rensemiddel for nye kjeder som gjør det innmari enkelt å rense kjeder. https://silcavelo.eu/collections/clean/products/chain-stripper Samt har en del av de tidlige anfalingene som ble gitt blitt borte - som at kjedet må være helt tørt før revoksing. Vannet damper bort under re-voksing. Tiden fra drip til sykling har også gått drastisk ned. Rens av voksede kjeder er dødsenkelt. Litt kokende vann fjerner alt.
 9. Det er ikke umulig at han fikk begrenset med muligheter fra EF under TDF, fordi alle visste at han skulle til Uno-X.
 10. Jeg har lekt litt med RAD og det er et spennende system. Når det er sagt så er kroppen jammen tilpasningsdyktig, og du kan kjøre fort og ha det gøy på mange typer sykler. Det er bare å se på utviklingen av sykkelgeometri de siste 30 årene, og hva dyktige syklister får til på alt fra BMXer til lange ebike-monstre. Det jeg liker best med RAD er at den gir en indikasjon på hvor mye "vektstang" du må bruke for å navigere en sykkel, særlig med tanke på følelsen av å løfte f.eks forhjulet i en klatring. Jeg tenker at det er ekstra viktig nå som sykler gjennomgår to megatrender: Lenger reach & slakere styrevinkel. Begge disse parameterene flytter forhjulet mye lenger frem enn tidligere. Selv om begge er positive bidrag (i mine øyne) til bedre terrengsykler, så trenger det ikke bety at syklene blir bedre på alt. Og mye av mye kan ofte bli for mye (dagens visdomsord). I tillegg er seterørvinkelen på vei fremover på sykkelen, og det bidrar mye til hvordan sykkelen oppleves når man både sitter og står. jeg kjører med reach på 478mm på min Ibis Exie. Når jeg beregner reach fra min RAD så gir det meg en anbefalt Reach på 455. Ironisk nok har den sykkelen jeg har følt meg mest leken på de siste 5 årene en Reach på 452 (Yeti SB100), den var som en rallysykkel. Skikkelig morsom. Jeg husker jeg savnet det på Ibisen (som har svært mange andre fordeler) når jeg fikk den. Når RAD blir for lang, så må du dra ekstra hardt i styret for å f.eks løfte sykkelen over en stein, bunnyhoppe osv. Samtidig er det svært mange andre mål som spiller inn. Bruk RAD som et mål for å forstå om du har en sykkel kan oppleves som leken eller dorsk, samtidig som mye kan gjøres med styrefremspring, sweep på styrer, seteposisjon osv.
 11. Er det noen måte for brukere å aktivere "compact view" eller lignende? Jeg har lett i egen profil uten å finne det. Det ser veldig bra ut som det er, men gøy å tilpasse hvis mulig.
 12. Hepp. Deilige forumfasiliteter. Kudos @baroudeur 🥇
 13. Her hadde jeg lett gått for Canyon Grizl 7 1By. Den har alt du trenger og kommer inn på 21.000 blank. Du har tilogmed valget på 3 forskjellige fager. https://www.canyon.com/en-no/gravel-bikes/adventure/grizl/al/grizl-7-1by/3468.html?dwvar_3468_pv_rahmenfarbe=R075_P04
×
×
 • Create New...