Jump to content

Joaaso

Medlem
 • Posts

  91
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Joaaso's Achievements

Entusiast

Entusiast (6/14)

 • Dedikert
 • En Måned Gjennomført
 • Bidragsyter
 • Konstruktiv
 • Trådstarter

Recent Badges

59

Reputation

 1. Ok, takk for svar - det så veldig grovt ut på enkelte bilder i tidligere artikler mener jeg å huske, men kanskje veien ikke var helt ferdig da.. Mulig jeg gir det et forsøk ila sommeren da - opp går som regel greit uansett men ned på grov grus kan gå dårlig. Blir nok asfalt via Sundvollen til, men mulig retur på grus gjennom marka mot Lommedalen - det var der du møtte på ny og grov grus? Har forsåvidt kommet utfor liknende tidligere på tilsvarende turer via Kleivstua og Damtjern, så med litt varsomhet skal det vel gå..
 2. Hvor grov er grusen på den nye delen til Gyrihaugen? Farbart med 25mm?
 3. Ikke i dag, men søndag; Aursjobakken i Skjåk - 8,2km grusklatring med 8,9% snittstigning. Med racer og 25mm dekk - normalt uproblematisk men denne gang var det grov ny grus i nedre tredjedel. Gikk greit opp, men venta bare på punktering på vei ned. Akkurat når jeg begynte å tro det skulle gå bra, smalt det 🙈😅 Prøvde å komme opp under 40 min, men det gikk akkurat ikke. Uansett solid PB, med 3min margin, så godt fornøyd alt i alt
 4. Haha, den angeren har jeg også kjent på - sykt seig klatring å ta i solsteik etter Dalsnibba!
 5. Ja også er jo forventningene til den type bilder gjerne litt annerledes enn det man tar når man bare er ute og leker seg
 6. Støttes - har anskaffet utstyr etter samme tanke selv. Alle muligheter åpne. Samtidig er det ofte veldig kreativt stimulerende å ha begrensninger man må forholde seg til - typisk argument for fastobjektiver f.eks. Men begrensninger kan man lage seg selv på mange andre måter enn gjennom kamerautstyr, tenker jeg.
 7. Nå vet jeg ikke hva slags bilder du liker/ønsker å ta, men denne traff meg veldig for et par år siden. Kanskje litt motpolen til det du spør om dog; mantraet er at de viktigste teknikkene man bør lære sitter ikke i kameraet, men i ens eget øye og hode..! Har kikka litt på andre videoer fra samme kanal, og det var en del bra, men også litt mye av det samme etterhvert. Var nok vel så mye Ernst Haas sin stil som traff meg her og inspirerte meg og fikk meg til å gå mer ut for å ta bilder igjen! Men hovedmantraet til denne kanalen støtter jeg fullt ut, det er helt på linje med alt jeg har lært og erfart på andre kreative områder også. Det rent tekniske når det kommer til kamera, lys o.l. er en mengdetreningssak, tenker jeg. Jeg brukte noen år på det selv, leste manualer grundig, så en del tutorials for konkrete teknikker, men aller mest studerte jeg bilder jeg likte og prøvde å finne ut hvordan jeg kunne gjenskape de selv. Der lå det mye teknisk læring. Etter hvert kommer man til et punkt der man kan det man føler man trenger, og hvor man heller bør fokusere på å gjøre kameraet til en slags naturlig forlengelse av kroppen, som man ikke tenker så mye på at er der. Det blir litt som å lære å sykle; det krever masse konsentrasjon og prøving og feiling, men når du først har lært det, blir "den tekniske" kunnskapen om hvordan balansere på en slik doning sortert ned i underbevisstheten og noe man bare bruker på ren intuisjon. Forøvrig - ikke direkte fotorelatert, men likevel; John Cleese med et spot-on foredrag om det å jobbe kreativt. https://youtu.be/Pb5oIIPO62g?si=IRiu7a08J7iwdrm5 Det er mye overføringsverdi her, spesielt det med å komme inn i riktig "mood", selvom man i ifm foto må organisere det litt annerledes enn han beskriver her.
 8. HRMaks bruker jeg ikke og har ikke testa den på lang tid, så det blir litt gjetting. Men området jeg normalt sikter på å ligge i er 65-80%FTP og 75-85%LTHR. Har da LT1 på 83%FTP og 88%LTHR henholdsvis. Så jeg sikter kanskje litt over midten av sone 2, men så pusher jeg ikke like mye i nedoverbakker som jeg holder igjen i motbakker, så snittet havner i praksis litt lavere. Forøvrig enig at man ikke bør ta ned intensiteten uten grunn, det må være f.eks. enten totalbelastningen som dere er inne på, eller at man evt. har stagnert litt og vil prøve en annen approach. Eller evt. bare av nysgjerrighet. Mener ikke å si at masse sone 2-trening er eneste riktige vei, bare at det har en del fordeler som kan gjøre det verdt å prøve å bake inn litt mer av det i treninga si. Men det er fordeler og ulemper med det meste, så man må jo bare vurdere hva man vil og hvilke metoder som da passer best. Min erfaring med rolig trening er også at det må en viss mengde til før man merker noen effekt, så om man i utg.punktet har lite tid til rådighet, er det nok andre treningsmodeller som kan gi bedre effekt.
 9. En kombinasjon ja, pluss snakketest hvis jeg skulle være i tvil - men det skjer nok mest ifm løp og langrenn. På sykkelsetet ser jeg nok mest på pulsen under rolige økter og legger meg ca midt i sone 2, så jeg ikke trenger å følge så veldig med. Kikker kanskje litt på Normalisert watt i ny og ne, for å dobbeltsjekke at den ligger noenlunde riktig. Møter jeg litt terreng prøver jeg å holde litt igjen og ser da nok litt mer på watten og kjenner på følelsen, for å komme pulsstigningen i forkjøpet.
 10. Nei tenkte mer på i hvilken grad man tåler avbrudd i treninga, eller hvor lenge man føler at effekten varer etter et evt. skifte av hva man fokuserer på i treninga.
 11. Både og! Fordelen med å være litt bevisst på dette (uten at man på vårt nivå trenger å være supernøyaktig), er at man får trent rolig på en litt mer effektiv måte - når jeg ser på hva jeg gjorde før om åra, var veldig mye av det "rolige" enten altfor rolig eller litt for halvhardt. Det førstnevnte skader jo ikke, utover at man må trene veldig mye mer for å komme noen vei, mens det sistnevnte fører til økt restitusjon og at man ikke orker den samme mengden. Men dette virker jo de fleste her å være ganske enige om, det er bare det å finne ut hvilken intensitet man da i praksis snakker om, som kan være litt tricky. Olav Aleksander Bu er jo også inne på det i GCN-praten, at mange nok ikke trener i den sonen de tror de trener i. Men treffer man på denne intensiteten er det jo ikke så nøye hva man kaller det. Forøvrig er det en bonus med denne typen trening at formen vil holde seg god lengre, enn om man kun trener med høy intensitet.
 12. Ok, nei da er det nok heller noe annet rart. Er nok det samme jeg har opplevd, for jeg mener at jeg er ganske flink til å oppdatere FTP manuelt i garmin, men har blitt i tvil når det der har skjedd som sagt. Ja jeg har også sluttet å bry meg om opplegget til Garmin, jeg kikka litt på belastningsfokus tidligere, men intervals er mye bedre der og, jeg skjønner jo knapt hvordan Garmin regner ut scoren der heller..
 13. I intervals.icu, hvis du bruker det, kan man legge til et parameter som henter ut vo2max-tallet fra garmin med alle desimalene. Da ser man at det stiger jevnt og trutt og at connect/klokka/gps’en runder opp til helt tall fra hvert halve.. Må inn i custom-menyen og søke litt for å få lagt til feltet. Når man har fått lagt det til, hvis man trykker på tallet i aktiviteten, åpnes en dialog som viser tallet med 15 desimaler - det burde holde for de fleste 😅
 14. Med forrige, mener du forrige gang den foreslo ny FTP? er det den foreslår også lavere enn den FTP’en som er angitt fra før i innstillingene? Hvis man har satt en lav FTP og ikke godtar forslagene om endring ville det jo være logisk at den stadig foreslår ny FTP på alt som er over.. Jeg tror det du beskriver har skjedd meg et par ganger også, og jeg har da tenkt at det måtte være noe sånt, men har aldri fått sjekka det nærmere..
×
×
 • Create New...