Jump to content

Helgerg

Medlem
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Helgerg's Achievements

Nysgjerrig

Nysgjerrig (2/14)

 • Bidragsyter
 • En Måned Gjennomført
 • Dedikert
 • Første Uke Gjennomført
 • Første Innlegg

Recent Badges

13

Reputation

 1. Har vært veldig forsiktig, og brukt godt verktøy. Finnes mange nok tråder på ymse forum om andre som har gjort det samme. Bikeradar hadde også en sak om dette da skruen ble forbedret, men som de sier er «It’s worth stressing that the threads in the shifter body are very delicate. If you don’t carefully angle the bolt in perfectly straight, you’ll cross-thread them.» https://www.bikeradar.com/features/bleed-screw-y0mx98020
 2. Mitt største problem med Shimano er muligheten til å lufte bremser selv. Prosedyren er forsåvidt enklere på Shimano enn Sram, men på Shimano er lufteporten i hendelen laget av plast. Denne er svært sårbar og jeg har opplevd to ganger å måtte bytte hendel (og den koster jo nesten 3000 kr) fordi lufteporten ble ødelagt. Så heretter er det bare verksted som skal røre de bremsene. Basert på mine søk er det ikke bare jeg som har dette problemet. Har Di2 på raceren. Noe av det som er deilig er muligheten til å bruke knappene oppe på hendelen til å skifte skjermbilde på Garmin, skru av på lys (eller med Garmin 1050 å plinge med ringeklokken). Med Sram er lufteporten i metall og helt uproblematisk å fikse selv. Har AXS på gravelsykkelen og veldig godt fornøyd med det. Hadde jeg hatt ubegrenset budsjett ville jeg byttet ut Ultegra Di2 på raceren med Sram for å ha noe der jeg kan lufte bremsene selv. For det er jo eneste vedlikehold utover å bytte kjede som trengs å gjøres på elektroniske grupper.
 3. Syklet med Pirelli P Zero satt opp slangeløse på Nordkapp Lindesnes med HCK nå (syklet 980 km på fire døgn). Skulle i følge denne hatt 100 PSI men kjøre med 55 i pøsregnet i Nord-Norge og gikk opp til 60 når vi kom til tørre veier i Sør-Norge. GP 5000 fungerer nok knall det også, men jeg har vært veldig godt fornøyd med mine Pirelli så valgte å kjøre på disse. Ingen punkteringer og ruller som bare det.
 4. Du bør nok ha sram flattop kjede på axslandevei, du skal i alle fall ikke bruke vanlig 11-delt. Så tipper det er inkompatible deler som gjør du har problemer
 5. Har egen verdigjenstandforsikring på de dyreste syklene i husstanden med If. Ble påkjørt på vei til jobb av en annen syklist i fjor sommer og If punget ut over 30k for ny ramme. I et annet tilfelle var det en skade vi ikke kunne tidsfeste, den ble ikke dekket siden vi ikke kunne forklare opprinnelsen. Men i sum er jeg såpass godt fornøyd med Ifs håndtering av forsikringssaker at jeg blir der.
 6. Jeg her kjøpt Bosch elektrisk pumpe. Ikke veldig lett, men ter liten plass og pumper opp med liten innsats. https://www.sykkelkomponenter.no/tilbehor/pumper/handpumper/bosch-easypump-luftpumpe?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwrIixBhBbEiwACEqDJbR8X_axZcfZtsBN4hZ3iH4LRVcYG_Au80iEQvhncxyiK2CnpLr1fRoCJzoQAvD_BwE
 7. Har 3d-printer så tester denne varianten. Har modifisert andre eksempler jeg fant til å være et enkelt feste tilpasset Tarmac-setepinnen, og så bruke standard strikk. Dermed blir det ikke mye belastning på festet uansett, så det har hittil holdt bra. PETG-plast så skal tåle en god del.
 8. Ville dratt innom en sykkelbutikk nær deg og hørt om de har eske du kan få der.
 9. Nettopp fått ny ramme etter en skade på min seks år gamle Crux. Men hadde bytta hjul og gir på den, så nå er det en fin mix av nytt og gammelt.
 10. Vet ikke hvordan Garminlykta er med andre computere, men er i alle fall fornøyd med den sammen med min garmin. En ulempe er at den ikke kan brukes med powerbank i ved lengre turer (fungerer ikke når koblet til strøm). På Lofoten insomnia løste jeg det ved å bruke di2 knappene oppe på girhendlene til å skru lykta på i tunellene.
 11. I prinsippet kunne jeg vært enig, men veldig usikker på hvordan det ville blitt i praksis. Pendler daglig gjennom Eufemias. På vei østover på ettermiddagen har jeg to valg; det ene er å bruke sykkelfeltet. Den store risikoen med det er alle de som misliker Eufemias (naturlig nok) og dermed kjører Operagata - gjennom lekeplassen - ut Rostockgata. Jeg har alltid høy bremseberedskap der fordi så godt som ingen av de som sykler på rødt der ser at jeg kommer (til tross for lyse klær og blinkende lys foran på sykkelen). Jeg har hatt grønn bølge fra busstoppet og uhindret vil jeg kunne kjøre rett gjennom og opp Bispegata og være ferdig med sentrumskaoset. Jeg ønsker bare å kunne sykle rett frem på grønt lys, men det er ikke trygt. Derfor velger jeg ofte alternativ 2; bruk venstre kjørefelt. La bussene få fri tilgang til kollektivfeltet og kjør på. Gaten er jo stengt for biltrafikk. Dessverre er dette tidvis ikke et alternativ fordi det er stillestående bilkø der. Så enten hindres jeg av syklister på rødt eller biler som kjører ulovlig. støtter absolutt å gjøre sykling bedre, men usikker på om dette er veien å gå.
 12. Var ute for en krasj med min Specialized Crux og butikken anbefalte ny ramme heller enn reparasjon. Noen år gammel, men fikk likevel rabatt på ny ramme fra specialized. Men det tjener If mest på siden forsikringen dekker dette (har verdisakforsikring)
×
×
 • Create New...