Jump to content

Piggdekk til fatbike


Recommended Posts

Sesongen er på hell, men greit å ta en oppsummering mens vi har erfaringene friskt i minne :-)

Hva er dine erfaringer med piggdekk for fatbike? Er Al Mighty så bra som det sies? Er Wrathlorde det eneste som gjelder? Har noen testa Cake Eater? Gidder noen fremdeles å sykle med Dillinger? Must-have mods? Og hva med Gnarwhal?

Simen

NOTS Vernegruppe/NOTS Drammen/storhjulsmafiaen 😜

Link to comment
Share on other sites

Vel, det kjem nok an på kva dekka skal brukast til. Leiken vinterstisykling, trening langs skiløyper, eller bikepacking?

Eg har knapt prøvd nokon av dei du nemner, og eg har registrert at @Olechr ikkje synest Dillinger er så bra, men min erfaring med Dillinger 5 er at dei er veldig allsidige med tanke på å ta seg fram i variert terreng med bratte kneiker både opp og ned. Eg synest dei får overraskande bra feste i tildels slapsete snø.

Men som sagt, eg har ikkje prøvd andre piggdekk for fatbike, så det blir vanskeleg å samanlikne. Eg blir nysgjerrig, då. På kva måte er andre dekk mykje betre?

Link to comment
Share on other sites

perbl skrev (19 minutter siden):

Jeg har Dillinger, men lyst til å oppgradere. Stort sett bruk vs prisnivå som hindrer meg.

Ja, piggdekk til fatbike er jo djevelsk dyre! Åpenbart kostbart å lage spesialdekk i så små serier i forhold til andre sykkeldekk.

Simen

NOTS Vernegruppe/NOTS Drammen/storhjulsmafiaen 😜

Link to comment
Share on other sites

Skal sies at de funker jo stort sett helt ok da. Det har bare vært et par turer i brattheng der det har vært mye is der jeg har bitt meg merke i begrensningene. Å stå fast nedenfor Våttakammen på stålis der du lett får en lang og vond rutsjetur er ikke spesielt morsomt.

Sykkel.org for sykkelentusiaster på alle slags underlag og styreformer. Vær noenlunde grei: https://www.sykkel.org/guidelines/

Link to comment
Share on other sites

Jeg har mange ganger vurdert piggdekk til fatbike, men alltid endt på at det i de aller fleste tilfeller ikke er nødvendig. Etter årets sesong (som ble relativt kort her på nordvestlandet), er konklusjonen den samme - på så og si alle turene jeg har hatt denne sesongen har Bud og Lou funka helt knall. Klart, er det blankis må du ha pigg, men erfaringsmessig er det veldig sjelden det her. Har vel i løpet av mine nå neste 10 sesonger med fat savna piggdekk 1 eller 2 turer. Det forsvarer ikke innkjøp i min bok.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er motsatt. I snø og løst underlag funker Bud/Lou imponerende bra, men på mine turer kommer jeg som regel innom ett og annet parti der det er ganske glatt, og har hatt flere turer der jeg har avbrutt turen fordi jeg har innsett jeg går lei av å komme innom parti eller stigninger der jeg bare må gi opp å komme fram uten pigger. Sykler man lengre transportstrekk før en starter på selve turen kommer man også gjerne innom parti der det å ha pigg er ganske greit.

Selv om Dillinger ikke er et spesielt bra piggdekk, er forskjellen mellom pigg/ikke pigg stor etter min erfaring.

Sykkel.org for sykkelentusiaster på alle slags underlag og styreformer. Vær noenlunde grei: https://www.sykkel.org/guidelines/

Link to comment
Share on other sites

Ja, absolutt. Eg lot Jumbo Jim utan pigg stå på heile vinteren for eit par år sidan. Det gjekk jo heilt fint oppe i skiløypene, men då eg gjekk på trynet på isen ned forbi Selsbakkfabrikken forstod eg at dette ikkje fungerte i lengda.

Apropos Jumbo Jim, dei er sikkert kjempebra på stisykling om sommaren, men eg syntes ikkje eg merka at dei var noko betre enn Dillinger på snø. På fatbike har ikkje vekta på piggane så mykje å seie heller, relativt sett. Sånn sett har eg vel eit par pent brukte Jumbo Jim til sals.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...