Jump to content

Sykle Oslo Bergen


Recommended Posts

Hei 

Jeg planlegger å sykle fra Oslo til Bergen i sommer, men jeg er veldig usikker på hvilken vei som er bedst. Jeg må kjøre Rallarvegen men er usikker om jeg skal kjøre via Hønefoss eller Drammen for å komme meg til Haugastøl. Noen forslag? Eller erfaringer? Jeg skal kjøre Mountainbike så det meste vei passer og foretrekker helst å ikke kjøre på de helt store veiene (medmindre det er sykkelsti). 

På forhånd takk for hjelpen 😁

Link to comment
Share on other sites

Velkommen på forumet @Maria

Ser at du har terrengsykkel, men om du vil sykle på vei i betydning landevei, grus og skogsveier i rolige og vakre omgivelser med lite eller ingen trafikk, kan jeg anbefale å kombinere nasjonale sykkelveier, inkludert Rallarvegen.Nasjonalesykkelveier.jpg.286382f7aef65537d3fd0d97dcdb3973.jpgSe Statens Vegvesen for enkel oversikt og nedlasting av ruter, og Visit Norway for omtale av rutene med bilder og video.

Om du bruker en app som Komoot, vil du se at de fleste nasjonale rutene allerede er lagt inn. Men for å planlegge egen tur er det enklest å velge OpenCycleMap som kart i Komoot. Da vil de nasjonale rutene fremkomme i rødt og du kan plotte inn din egen rute slik du selv vil.

Rutene gjør det enkelt å planlegge, du kommer innom små veier og lokalsamfunn der du ellers ikke ville ha ferdes, og du får ikke ubehagelige overraskelser.

Om du skulle forlate de nasjonale sykkelveiene, merk også nyttig oversikt over hvilke tunneler som er åpne eller stengt for sykling. Jeg vet ikke om denne er fullstendig oppdatert, men har vært korrekt på mine turer.

  • Like 1

Moderator-tips: Du behøver ikke sitere dersom du svarer på siste innlegg i tråden eller det er opplagt hvem du svarer til 🙂👍 Jordbær kroneis 💗

Link to comment
Share on other sites

Sveinung1 skrev (På 14.5.2024 den 6.39):

Komoot foreslo denne ruten for meg, via Røldal -Haukeli osv. Jeg sykler nå på torsdag, og håper det er en fin rute😎

Screenshot_20240513_223731_Komoot.jpg

Jeg fulgte komoot sin rute nå på nasjonaldagen, uten å sjekke den så nøye. Det gikk helt fint veldig langt, men når jeg nærmet meg Høydalsmo så ble jeg ledet inn på noen grusveier, de var riktignok så fine i starten at jeg bare kjørte på. Men så ble den litt dårligere og endte opp i en halvmeter med råtten snø...litt dårlig planlegging fra min side. Men én fin tur

20240517_044558.jpg

20240517_114811.jpg

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...