Jump to content

Dingo

Medlem
 • Posts

  118
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dingo's Achievements

Alliert

Alliert (7/14)

 • Trådstarter
 • En Måned Gjennomført
 • Bidragsyter
 • Første Uke Gjennomført
 • Konstruktiv

Recent Badges

75

Reputation

 1. Den har jo til og med bestemor-gir, så det er vel bare å ta tiden til hjelp. Kommer vel an på hvor mye som skal være med også. Men hvis det ligger litt snacksedeler i boden så kanskje det går å klemme ned vekta litt?
 2. Hva med større sykkel? Surly Big Dummy, stor klassisk longtail | FINN torget Får vel med det meste på denne, så må du heller vurdere om du skal ha frontbærer i tillegg 😉
 3. Det minner meg å "hairline-fracture" vi hadde i gamle Poloen. Relativt kraftig sikring som var skrudd fast i begge ender (trur det var til ABS eller noe) som ga feilmelding. Bruddet var så tynt at det ikke vistes for mitt blotte øye, men med en gang vi pirket borti det så vi det. Irriterende små marginer på sånt. Billig fiks da, 100-lapp eller noe i ny sikring og svært lykkelig kone i etterkant 🙂
 4. Så ikke at vekt var oppgitt, men så lenge det ikke er fullt anker så så det jo kurant ut. Likte lilla-fargen på bildene. Ser ut som utvendig kabling, så det er jo noe som trekker ned tenker jeg. Og så ser girøret ut som det er del av ramma, kinkig å bytte ut hvis det skjer noe. Men det er vel mulig å bøye på plass så lenge det er stål. Og så er vel stål mer miljøvennlig enn karbon og titan, så det er jo +1. Geometri får andre synse om, der har jeg ikke styring.
 5. Ser i artikkel i stavanger aftenblad i dag at finn kan hvis de vil ... Sykkelomsetning er vel så preget av heleri at det samme burde kunne gjøre seg gjeldende. Hadde vel fort blitt ramaskrik hvis de faktisk gjorde noe, men men.
 6. Jeg tenker umiddelbart at det er krav fra forsikringsselskap som er det mest effektive, gjerne med lobby-virksomhet for lovendringer. Mange blir motivert av økonomiske konsekvenser, så hvis forsikringsselskapene begynner å prisdifferensiere kraftig mellom registrerte og uregistrerte sykler så tenker jeg registreringsgraden øker. Kombiner dette med et nasjonalt sykkelregister og klapp på skuldra fra finn når du selger så kan det være at det skjer noe, særlig på sykler som koster litt.
 7. Ja, det er krøkkete opplegg rundt det i dag.
 8. Det står en forlatt rød liggesykkel på Byhaugen i Stavanger, nærmere bestemt Lindeveien. Jeg er for tiden gressenkemann så jeg har ikke rukket å ta bilde eller se noe nærmere på den, regner med det er noen av røverne ned i gata som har satt den i fra seg. Litt begrenset hvor mange som har slike, så hvis noen har FB og sett noen som savner noe der så kan dere tipse de.
 9. Har hatt Suntour sin helt siden jeg leste anmeldelsen på det som den gang het Transportsykkelmagasinet. Har fungert godt i mange år nå, er ihvertfall fem år gammel den jeg har. Må smøres opp med ujevne mellomrom, sprayer med marin X5 fra biltema så forsvinner alt av knirk. Legger ikke merke til hvor mye den demper i det daglige, men merker det ekstremt godt når jeg bruker en av syklene som ikke har dempepinne 🙂
 10. Litt anekdotisk hjemmeforskning, men når min yngste var ca 3 år hadde hun hatt noe legen kalt barneastma som ga litt symptomer om vinteren. Vi var i Oslo en ukes tid vinteren det året og da hostet hun konstant, natt og dag. Når vi dro fra Oslo og bodde en natt på Mysen så var all hoste vekke og det var ingen antydning til det samme greiene når vi kom hjem til Stavanger. Hvis jeg bodde i Oslo hadde jeg bekymret meg betraktelig mer for luftforurensning enn jeg gjør her i Stavanger. Mistenker óg at det fuktig klimaet bidrar til å holde støvmengden nede her.
 11. Jeg har denne fra Lazer Lazer Tonic KinetiCore Sykkelhjelm | Sykkelkomponenter.no Den har fin passform og den lokale pusheren hadde den på lager så jeg kunne prøve den. Ellers fikk jeg prøvd noen modeller fra POC som også satt fint, men så er jeg gjerrig og da vant Lazer 😉 Hodet mitt er ovalt og jeg passer overhodet ikke inn i de aller fleste hjelmer uten å se ut som Toad himself, så svært fornøyd med å finne akkurat den Lazer-hjelmen.
 12. Dingo

  The one who got away

  Savner min giftgrønne Cannondale Killer V. Hjulene ble aldri helt rette, men det var første sykkelen jeg kjøpte. Solgte den billig til en kompis og så tok nattemørket i bartebyen den videre til de evige jaktmarker. Og så er det den jeg aldri fikk ut fingeren og kjøpte, den grønne omniumen til rett pris og i rett størrelse. Annonsen er lagra på finn så jeg ser på den og sukker av og til 😉
 13. Vi har en fra wahl som jeg kjøpte til meg selv når jeg var kortklipt. Nå har vi fått langhåret katt og den funker fjell til å klippe dyret. Skarp, virker lett å vedlikeholde og god beskyttelse mot å kutte huden. Deilig smell i kontaktor når du skrur den på også 😉 Skulle etter gamleforumet sine innspill være the shit og den gangen solgte de på clasern men ser ut til at de er ute av sortimentet nå.
 14. Jeg syklet en stund på bulliten uten motor. Det fungerte fint med lite last, men klart når du fyller opp så blir det tyngre. Bor i Stavanger, så ikke utpreget kupert. Bulliten er vel så responsiv som du får lastesykler uten at jeg har prøvd Omnium som også omtales som fin og responsiv å sykle på. Jeg opplever bulliten som relativt rask, men jeg har navgir. Tenker at med utvendig gir så blir den nok hakket mer kontant. Fin å ha i litt fart (30+), men flere opplever litt speedwobble på fronten. Jeg merker det litt, men tenker det skyldes mest slitt styrelager. Nå har jeg motor på, kommer ikke til å ta av den før den kubber eller barna blir mer selvstendige på egen sykkel. Da skal vi se om vi ikke finner noen lettvektsdeler å kaste på den. Hvis jeg ikke kommer over en Omnium da ...
×
×
 • Create New...