Jump to content

Lange ritt: Ernæring og tilskudd, hva funker for deg?


Recommended Posts

Jeg har ila mine 4 UB kun holdt meg til sportsdrikk og gel (samt en bar eller banan). 
Hverdagen er slik at det blir lite trening over 2 timer, og en sjelden tur på 3, noe som gjør at jeg merker det fra typ 4,5 time og utover. Krampetendenser får jeg iblant ved passering 3 timer, men i 3 timersritt er også intensiteten noe høyere. 

Hva bruker dere i lange ritt av tilskudd utover gel/sportsdrikk? 
Salttabletter, Magnesium, crampfix? 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Smågodt har tatt meg gjennom JR , OF , OV og div lange turer på landeveien , fyll ei overrørsveske full av seigmenn og lign. Med forskjellige smaker .

småspiser gjennom hele rittet , smågodt finnes i alle smaker  og er fullt av energi.

 

Link to comment
Share on other sites

Hvis du er plaget med kramper så kan det være lurt å blande salttabletter eller crampfix inn i sportsdrikken/vannet. Evt. ha kapslene tilgjengelig å hive nedpå sammen med drikken. Sistnevnte løsning er nok bedre hvis det er snakk om så langt at det blir drikkestasjoner/checkpoints, men kan bli litt fiklete hvis du ikke stopper. Jeg er ikke spesielt krampeutsatt, men skjer fra tid til annen at jeg får kramper på innsiden av høyre lår. Jeg pleier å drikke en stor flaske Farris, og ta et par kapsler crampfix før leggetid dagen før samt en kapsel eller to på morgenen som preventivt tiltak. Hvis det er veldig varmt, slik som det for eksempel var under Terrengsykkelrittet i år, så har jeg i tillegg en kapsel i flaskene rett og slett fordi det svettes mer. Gikk for øvrig på en liten smell på TSR i år da jeg ikke klarte å få i meg drikke siste timen. Runde to flaskene besto kun av ganske sterkt blandet sportsdrikk med en crampfix i hver. Fikk rett og slett stygga av smaken på det og gels. Bøtta nedpå en del vann når jeg kom i mål.. 😆

Hvis du ikke allerede gjør det så bør du øve på å få i deg gels på de 2 timers turene. Magen kan få litt sjokk hvis du kun konsumerer det på ritt. Noen er mer sensitiv på det enn andre. Husker jeg ikke var særlig tilhenger av gels når jeg løp i gamledager, men har ikke hatt noen mageproblemer på setet. Jeg konsumerer en del gels på trening, så det hjelper vel muligens på. Offroad Finnmark 300 i 2021 ble gjennomført utelukkende på Maurten 320 drink mix, og kun fast føde på checkpoints med stort hell, så det er mange veier til Rom. 😁

Link to comment
Share on other sites

Inntak av gels er ikke noe problem. Får i meg tilstrekkelig og blir sjelden kvalm eller får problemer med magen. 
Jeg får i meg så mye drikke jeg tåler og uten å bli full i magen. 
Godis kjørte jeg på UB i fjor, så det skal gjentas. 
Tror crampfix pulver blandet i flaskene er en idè jeg tar med meg. 

Jeg får krampetendenser og etterhvert krampe på bakside av lår, rett i overkant av kneet. Tror at i lange terrengritt, så blir det mye mer drag opp i tråkket enn ellers som belaster hamstring mer enn på rolige grus og stiturer på Nes. 

Link to comment
Share on other sites

Gels kun og karbdrikke med litt salt i. Men jeg har økt frekvensen på inntaket av gel i det siste, og det hjelper veldig. Kun ultraløp > 6 timer jeg har brukt fast føde, men da er tempoet naturlig nok relativt lavt og kun søte gels blir i hvert fall jeg kvalm over tid, og da fungerer det meste egentlig. Men ofte og lite er en taktikk jeg følger. 

 

Link to comment
Share on other sites

Tror konklusjonen er litt ekstra inntak av salter, men at hovedproblemet er mangel på langturer i hverdagen. 
Skal få i meg nok gel og drikke, knaske litt smågodt og ha i litt ekstra salt. 

Link to comment
Share on other sites

Gew88 skrev (14 timer siden):

Tror konklusjonen er litt ekstra inntak av salter, men at hovedproblemet er mangel på langturer i hverdagen. 
Skal få i meg nok gel og drikke, knaske litt smågodt og ha i litt ekstra salt. 

Mer salter skader nok ikke. Jeg kjenner meg igjen i det med å dra opp i tråkket. Hva med å legge inn noen økter innimellom der du jobber spesifikt med det på sykkelen? Kjøre opp og ned en teknisk klatring eller noe. Evt kan du sikkert gjøre noen styrkeøvelser, men det er jo fort tiltak. Mengde er jo så klart det beste, men kanskje det hjelper uten at du trenger å gjøre noe med mengden. 

Edited by gazelle.bein
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

50/50 med vanlig Farris og Cola, gi det ett lite oppkok så man får bort kullsyren. Og tilsett en teskje salt pr. liter væske. Smaker ikke allverdens, men funker bra mot kramper. Langrennslandslaget brukte dette før iallefall. Slat doven Cola, frister kanskje ikke, men anbefaler absolutt å prøve det.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...