Jump to content

Ingen Campagnolo i WT


Recommended Posts

Første gang Campagnolo ikke er representert øverste del av landeveissykling etter at AG2R bytter til Shimano. Kjedelig utvikling. Er Campagnolo på vei ut av historien? Noen her som har Campagnolo som gruppe på landeveissykkelen, eller går det i Shimano og SRAM? 

https://velo.outsideonline.com/road/whats-going-on-with-campagnolo-no-worldtour-team-for-2024/#_soft-wall 

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde campagnolo i 15-20 år, og var ekstremt fornøyd med mekanisk campagnolo. Slitedelene varer lenger enn Shimanos, og det bare virker. Lett å justere, presisegirskift og godfølelse. Så byttet jeg til elektronisk Campagnolo Record, og hadde en del problemer med komponenter jeg måtte bytte og som det var lang ventetid på. Dyrt er det også.

Tenkte for meg selv at kanskje japanerne var bedre på elektronikk enn italienerne så jeg byttet til Shimano Di2 og det har virket helt upåklagelig.

Når det er sagt kan det godt være at neste sykkel blir en Colnago med Campagnolo igjen. Sykling for meg handler like mye om en følelse som om trening, funksjon og praktikalitet. Jeg tror jeg venter til den nye trådløsteknologien drypper ned på Record og Chorusgruppene, for prisen på komponentene er jo hinsides.

På bikeshop koster ett stykk lithiumbatteri til nye Super Record wireless ikke mindre enn 2.700 kroner!! Et tilsvarende batteri til SRAM Red koster 532 kroner på samme plass. Og jeg vil påstå det er omtrent det samme produktet, bare i to forskjellige plastcover.

Link to comment
Share on other sites

Kjører mekanisk Campa Chorus med felgbrems på to sykler og kommer til å tviholde på det så lenge det er mulig - det gav mye for penga når det ble anskaffet for flere år sia og i dagens marked føles det som et røverkjøp mtp pris, kvalitet og vekt, og for ikke å snakke om hvor enkelt det er å mekke på selv (og hvor sjeldent det behovet melder seg). Blir mye banning hver gang dama kommer med noe som må fikses på hennes shimano skivebrems-sykkel..!

Føles litt som at Campa står ved et veiskille nå hvor de med et galt veivalg kan miste både fremtidige og eksisterende kunder. Hva løsningen for det første er vet jeg ikke, men mtp det sistnevnte er kontinuitet et sentralt stikkord. Da er f.eks. det å droppe tommelspaken en potensielt skjebnesvanger avgjørelse. Jeg trenger ikke masse innovasjon, jeg vil bare ha mer av det de allerede har, som funker, og slippe å bli tvunget til et omfattende systembytte på et eller annet tidspunkt..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg tviholder også på mekanisk Campa, selv etter overgangen til skivebrems. 

Årsakene er vel flere, blant annet jåleri og at det er morsomt å ha noe ikke alle andre har, men utformingen av selve hendlene er nok det vinnende argumentet for min del. Jeg sverger foreløpig til mekanisk gruppe. Når du kjenner din egen-tunede giring, treffer akkurat med timingen og reduksjonen i watt mens giret smetter på plass osv. er et aspekt med syklingen for min del. 

Når det er sagt så sverger jeg primært til mekaniske klokker, savner bil med clutch og manuelt gir også, kanskje jeg begynner å bli gammel... 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

altitude skrev (På 3.12.2023 den 16.51):

Første gang Campagnolo ikke er representert øverste del av landeveissykling etter at AG2R bytter til Shimano. Kjedelig utvikling. Er Campagnolo på vei ut av historien? Noen her som har Campagnolo som gruppe på landeveissykkelen, eller går det i Shimano og SRAM? 

https://velo.outsideonline.com/road/whats-going-on-with-campagnolo-no-worldtour-team-for-2024/#_soft-wall 

Det er ikke bare kjedelig men også betenkelig når ett enkelt merke får monopol innen en sport.

Så kan man spørre seg om alle de aktuelle teamene faktisk bruker shimano eller bare reklamerer for dem, hvor mye det koster å kjøpe seg inn i ett team for en utstyrs leverandør og hva markedsverdien er

Link to comment
Share on other sites

Jeg kommer ikke til å droppe Campa dersom de ikke sponser noe lag i WT. Hvorfor skulle jeg det. De er fremdeles mestere på mekanisk giring. SRAMaNO måtte gå elektronisk for å få til bedre ergonomi. Det sagt er jeg blitt såpass avslappet med de greiene at jeg ikke trenger det siste fjongeste nyeste. Felgbrems i overskuelig fremtid, f.eks. Skulle jeg hatt en ny sykkel ser jeg at ny-Specialissimaen kun er elektronisk og da hadde det nok blitt Shimano siden Campa bare har Super Record som elektronisk grupesett nå (de burde straks og med en gang få på plass trådløsteknologien inn på Record/Chorusnivå). Fuckin' SRAM vil jeg ikke ha.

Team som er sponset har typisk alt fra samme leverandør. Shimano gruppe og hjul, Pro sadler, og styrer, framspring og setepinner dersom disse ikke er eksotika spesiallaget til rammen. SRAM med Zipphjul. Det er når men ser en miks at laget typisk kjøper delene om enn ikke til butikkpris. Ineos f.eks.

Dette er artig: Americas Cup har endret reglene slik at man nå i tillegg til håndkraft kan bruke beinkraft til å få seilene i riktig posisjon. Campa er ombord de:https://www.campagnolo.com/no-en/corporate/campagnolo-joins-forces-with-luna-rossa-prada-pirelli-as-official-supplier-for-the-37th-america’s-cup/0100.html

Edited by Valentino
  • Like 1

Bianchi-Campagnolo | Age and treachery will overcome youth and skill

Link to comment
Share on other sites

Kjører også mekanisk Campagnolo på 5 sykler (1 Xenon, 2 Record, 2 Super Record). Har også sykler med Shimano og SRAM.
Syns Campagnolo er betydelig bedre. Det bare funker og funker, og gir god-følelsen. Er også stor fan av hjulsettene til Campagnolo, både carbon (Bora Ultra) og aluminium (Zonda, Eurus, Shamal). 
 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jeg valgte å gå for et Campagnolo gruppesett da jeg bygde en custom stålracer basert på en Cinelli-ramme for et par sesonger siden. Intensjonen min var å bygge en sykkel med retro estetikk, men med et moderne mekanisk felgbrems gruppesett. Jeg ville da naturligvis gå for et sett i sølv-finish, og da stod valget mellom 105 og Centaur (Campa sin 105-ekvivalent). Campa-settet var stilmessig mye mer i tråd med det uttrykket jeg var ute etter, så det ble et lett valg. At det ble et italiensk merke til en italiensk ramme var jo også en bonus.

Jeg har ikke drevet så lenge med sykling, så jeg skal ikke uttale meg noe bastant om kvaliteten, annet enn å si at jeg personlig er veldig fornøyd. Sammenligningsgrunnlaget mitt er 1,5 sesong på en alu-ramme med 105-gruppe. Girmessig trøblet jeg litt i starten etter overgangen til Campaen, men etter litt tilvenning vil jeg si at de oppleves ca like bra.

Men bremsemessig var det stor forskjell! Mye, mye mer responsive og tryggere bremser på Campa-sykkelen. Det er såklart andre faktorer en bare gruppesettet som spiller inn her, men det er nå inntrykket jeg sitter igjen med.

Har lest rykter om at Campagnolo dessverre har avviklet Centaur-produktene. Håper dette ikke stemmer, men har allerede begynt å se etter reservedeler for å ligge i forkant.
Jeg vurderer nå å gå til anskaffelse av en "regnværssykkel", og vil nok da komme til å gå for et gruppesett som er litt mindre eksotisk.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...