Jump to content

Grautgryte-nerding


Recommended Posts

Det er lett å unngå brent grøt ved å gradvis helle på mjølk. Kok først opp ris og vatn, når det er nesten kokt tørt, hell på noe mjølk (2-3 dl). Kok opp dette og hell så på 2-3 dl til, fortsett prosessen til ønsket mjølk mengde er nådd, gjør slste oppkok og skru ned varmen.  Noe røring er fremdeles nødvendig, men er vesentlig redusert.  

Edited by loki
Link to comment
Share on other sites

Tjukke gammeldagse aluminiumsgryter du får kjøpt for en slikk og ingenting på bruktmarked virker å være gullstandarden på storkjøkken jeg har vært med på der vi har kokt grøt til noen titalls mennesker 🙂 

Sykkel.org for entusiaster på alle slags underlag og med alle slags styreformer. Vær noenlunde grei: https://www.sykkel.org/guidelines/

Link to comment
Share on other sites

loki skrev (2 timer siden):

Det er lett å unngå brent grøt ved å gradvis helle på mjølk. Kok først opp ris og vatn, når det er nesten kokt tørt, hell på noe mjølk (2-3 dl). Kok opp dette og hell så på 2-3 dl til, fortsett prosessen til ønsket mjølk mengde er nådd, gjør slste oppkok og skru ned varmen.  Noe røring er fremdeles nødvendig, men er vesentlig redusert.  

Dette er det rette svaret, uavhengig av grytemateriale (selv om non-stick er litt mer tilgivende enn ru, slitt aluminium).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...