Sunnu Posted December 6, 2023 Share Posted December 6, 2023 Har lest tråd om rustfri steikepanner, Demeyere proline er gullstandarden. Men kva er bra gryte for å koke graut og andre ting med mjølk? Demeyere har nokon som sikkert er bra, men veldig dyre. Er det nokon andre som er ekstra bra? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maggan Posted December 7, 2023 Share Posted December 7, 2023 Jeg bruker en emaljert støpejernsgryte (typ Sabor eller Le Creuset). Sliter sjeldent eller aldri med at grøten brenner seg, men det skal sies at jeg lager «dynegrøt» (i ovnen). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gullars Posted December 7, 2023 Share Posted December 7, 2023 Kona bruker ei helt vanlig Høyang Polaris rustfri gryte men koker med H melk. Enten så kan hun trylle eller så funker den gryta helt topp😀 Ingen fastbrenning i det hele tatt. Quote Fortsatt under 50, men blir eldre for hver dag som går...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbk1 Posted December 7, 2023 Share Posted December 7, 2023 Kona som er grøtsjef her også. Bruker støpejernsgryte uten problemer. Man kommer vel ikke utenom å være påpasselig med røringen for å unngå brent melk i bunnen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
perbl Posted December 7, 2023 Share Posted December 7, 2023 Det meste med greit tykk bunn funker bare du er villig til å være litt kontrollert med varme, og ikke minst har tålmod til å røre, er min erfaring. 1 Quote Sykkel.org for entusiaster på alle slags underlag og med alle slags styreformer. Vær noenlunde grei: https://www.sykkel.org/guidelines/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
loki Posted December 7, 2023 Share Posted December 7, 2023 (edited) Det er lett å unngå brent grøt ved å gradvis helle på mjølk. Kok først opp ris og vatn, når det er nesten kokt tørt, hell på noe mjølk (2-3 dl). Kok opp dette og hell så på 2-3 dl til, fortsett prosessen til ønsket mjølk mengde er nådd, gjør slste oppkok og skru ned varmen. Noe røring er fremdeles nødvendig, men er vesentlig redusert. Edited December 7, 2023 by loki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
perbl Posted December 7, 2023 Share Posted December 7, 2023 Tjukke gammeldagse aluminiumsgryter du får kjøpt for en slikk og ingenting på bruktmarked virker å være gullstandarden på storkjøkken jeg har vært med på der vi har kokt grøt til noen titalls mennesker 🙂 Quote Sykkel.org for entusiaster på alle slags underlag og med alle slags styreformer. Vær noenlunde grei: https://www.sykkel.org/guidelines/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arve Posted December 7, 2023 Share Posted December 7, 2023 loki skrev (2 timer siden): Det er lett å unngå brent grøt ved å gradvis helle på mjølk. Kok først opp ris og vatn, når det er nesten kokt tørt, hell på noe mjølk (2-3 dl). Kok opp dette og hell så på 2-3 dl til, fortsett prosessen til ønsket mjølk mengde er nådd, gjør slste oppkok og skru ned varmen. Noe røring er fremdeles nødvendig, men er vesentlig redusert. Dette er det rette svaret, uavhengig av grytemateriale (selv om non-stick er litt mer tilgivende enn ru, slitt aluminium). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.