Jump to content

Recommended Posts

Posted

Har lest tråd om rustfri steikepanner, Demeyere proline er gullstandarden. Men kva er bra gryte for å koke graut og andre ting med mjølk?

Demeyere har nokon som sikkert er bra, men veldig dyre. Er det nokon andre som er ekstra bra?

Posted

Jeg bruker en emaljert støpejernsgryte (typ Sabor eller Le Creuset). Sliter sjeldent eller aldri med at grøten brenner seg, men det skal sies at jeg lager «dynegrøt» (i ovnen).

Posted

Kona bruker ei helt vanlig Høyang Polaris rustfri gryte men koker med H melk.

Enten så kan hun trylle eller så funker den gryta helt topp😀

Ingen fastbrenning i det hele tatt.

Fortsatt under 50, men blir eldre for hver dag som går......

Posted

Kona som er grøtsjef her også. Bruker støpejernsgryte uten problemer. Man kommer vel ikke utenom å være påpasselig med røringen for å unngå brent melk i bunnen.

Posted (edited)

Det er lett å unngå brent grøt ved å gradvis helle på mjølk. Kok først opp ris og vatn, når det er nesten kokt tørt, hell på noe mjølk (2-3 dl). Kok opp dette og hell så på 2-3 dl til, fortsett prosessen til ønsket mjølk mengde er nådd, gjør slste oppkok og skru ned varmen.  Noe røring er fremdeles nødvendig, men er vesentlig redusert.  

Edited by loki
Posted

Tjukke gammeldagse aluminiumsgryter du får kjøpt for en slikk og ingenting på bruktmarked virker å være gullstandarden på storkjøkken jeg har vært med på der vi har kokt grøt til noen titalls mennesker 🙂 

Sykkel.org for entusiaster på alle slags underlag og med alle slags styreformer. Vær noenlunde grei: https://www.sykkel.org/guidelines/

Posted
loki skrev (2 timer siden):

Det er lett å unngå brent grøt ved å gradvis helle på mjølk. Kok først opp ris og vatn, når det er nesten kokt tørt, hell på noe mjølk (2-3 dl). Kok opp dette og hell så på 2-3 dl til, fortsett prosessen til ønsket mjølk mengde er nådd, gjør slste oppkok og skru ned varmen.  Noe røring er fremdeles nødvendig, men er vesentlig redusert.  

Dette er det rette svaret, uavhengig av grytemateriale (selv om non-stick er litt mer tilgivende enn ru, slitt aluminium).

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...