Gå til innhold

Grautgryte-nerding


Anbefalte innlegg

  • Svar 7
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Populære dager

Det er lett å unngå brent grøt ved å gradvis helle på mjølk. Kok først opp ris og vatn, når det er nesten kokt tørt, hell på noe mjølk (2-3 dl). Kok opp dette og hell så på 2-3 dl til, fortsett prosessen til ønsket mjølk mengde er nådd, gjør slste oppkok og skru ned varmen.  Noe røring er fremdeles nødvendig, men er vesentlig redusert.  

Endret av loki
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tjukke gammeldagse aluminiumsgryter du får kjøpt for en slikk og ingenting på bruktmarked virker å være gullstandarden på storkjøkken jeg har vært med på der vi har kokt grøt til noen titalls mennesker 🙂 

Sykkel.org for entusiaster på alle slags underlag og med alle slags styreformer. Vær noenlunde grei: https://www.sykkel.org/guidelines/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

loki skrev (2 timer siden):

Det er lett å unngå brent grøt ved å gradvis helle på mjølk. Kok først opp ris og vatn, når det er nesten kokt tørt, hell på noe mjølk (2-3 dl). Kok opp dette og hell så på 2-3 dl til, fortsett prosessen til ønsket mjølk mengde er nådd, gjør slste oppkok og skru ned varmen.  Noe røring er fremdeles nødvendig, men er vesentlig redusert.  

Dette er det rette svaret, uavhengig av grytemateriale (selv om non-stick er litt mer tilgivende enn ru, slitt aluminium).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...