Jump to content

Teknor

Medlem
 • Posts

  41
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Teknor's Achievements

Bidragsyter

Bidragsyter (5/14)

 • Bidragsyter
 • En Måned Gjennomført
 • Første Uke Gjennomført
 • Dedikert
 • Trådstarter

Recent Badges

20

Reputation

 1. Kanskje se i retning av "vulcanized rubber glue". Det løser opp ytterste laget på gummien du vil feste limet til før alt herder sammensmeltet. Rapporter tilbake om resultatet om du tester dette. Har selv et par Dillinger 5 som trenger en sånn behandling.
 2. Noe sånt. Er vel ca 45 km. Is i Helgeroa, bolle i Nevlunghavn og wienerbrød i Stavern?
 3. Takk. Det var det jeg tenkte. Naturlig med litt grønske der hvor solen vanskeligere kommer til. Har du forsøkt å vaske med husvask/terrasserens? Hvor mye av fargen som forsvinner? Tenker på evt fargebytte eller å unngå at pigmentene blir for dominerende og skjuler mye av trestrukturen. Dersom husvask/terrasserens faktisk klarer å fjerne en god del hadde det vært flott.
 4. Terrassebeis er dyrt når det blir en del kvadratmeter med platting som skal vedlikeholdes. Dessuten beslaglegger det mye tid som kan brukes til kvalitetsaktiviteter. Når terrassebeisen bare varer et par sesonger ser jeg meg om etter alternativer! Sioox - Har prøvd (på ny terrasse). Klarte ikke å holde grønske og sopp unna, tiltross for forskriftsmessig påføring. Dessuten dyrt. Møre Royal eller lignende - Får vurderes i fremtiden, men er standard trykkimpregnert som er brukt nå Vurderer muligheten for å blande ut f.eks. dekkbeis (med white sprit eller annet, ut fra hva den er tynnet med). Kan dette være en mulighet? Hva vil i såfall ulempene være? Tenker Jotun og andre ønkser å holde tips og triks skjult ettersom terrassebeis er en inntekskilde på linje med gull (består vel av 90 % white sprit greier, 5 % soppdrepende middel og 5 % farge) til femhundre spenn for en treliter. Noen tanker?
 5. Kjøp nye bremseklosser. Ikke ren ‘metallic’ men ‘semi-organic’ er mitt forslag.
 6. Kjøpte noen gjennomsiktige glass (ikke photochromic) til Jawbreaker fra Ali. Etter et års flittig bruk i skog er de fortsatt helt ripefrie, og jeg vil påstå at de er bedre mot dugg enn originale trail- og road-glass.
 7. Bruker grusracer. Noskå «agressiv» sittestilling. Godt poeng ang magebelte.
 8. Takk - har en sånn. LItt for lite polstring og ikke spesielt vanntett. Utover det er den en topp tur-sekk! Fine, men litt for bysykkel-preg kanskje. Skulle også hatt magebelte, synes sekkene sitter bedre da. Spesielt om jeg skulle løpe til jobb. Yup - skal sjekkes nærmere. Ser lovende ut. Jepp - EVOC Commute 22 skal jeg sjekke ut!
 9. Jeg har GORE gore-tex high-viz jakke. Kom gjerne med konstruktive innspill.
 10. Sekken jeg bruker nå synes jeg er for stor. Hjelmen stanger i toppen på ryggsekken. Finnes det noen gode (og rimelige) sekker du kan anbefale? Tenker noe i retning av denne som ser ut til å tilfredsstille følgende enkle ønskespesifikasjon: - gjerne regntett og litt kraftig stoff som gir noe laptop beskyttelse - behagelige og polstrede seler, gjerne både bryst- og magebelte så den også kan brukes til løping en gang i blant - anonymt i utseende - plass til laptop, lader og et par andre plagg (ca 35 liter?) - gidder ikke betale for mye, med mindre sekken er ute av proposjoner bra Har funnet denne, som en jeg syklet sammen med langs Ring3 hadde. Men som er gått ut av produksjon for mange år siden: Andre tips?
 11. Ser ut som "average" også regner med null-tråkk i nedoverbakker. Ligger vel på høy-80 kan det se ut som. Skal forsøke å øke litt for å få belastningen ned.
 12. Det er neppe noe soleklart svar på dette, men likevel... Som sykkelpendler føler jeg ikke at beina er godt nok restituert til "moro-syklingen" på kveldstid. Når jeg sykler til/fra jobb (ca 35 min hver vei) føles beina tunge på ettermiddagen og kveldstid. Det er jo da jeg vil ha litt sprut i beina på stier og grus! Vil nok bedre seg utover i sesongen, med litt herding, men er jo på våren stier er tørre og gleden er spesielt stor. Fullt klar over at intensiteten på jobbsyklingen vil ha mest å si for restitusjonen, og har slakket litt på farten siste uken. Har forsøkt å finne noe rundt restitusjonstid ved høy vs. lav pedalfrekvels uten å finne noen gode svar. Har en hypotese om at høyere pedalfrekvens (feks øke fra 73 til 80) vil gi litt kortere restitusjonstid på muskler, gitt alt annet likt. Kan det være noe hold i dette?
 13. Mye gode diskusjoner her og jeg har lært mye. Med trådstarters budsjett på 18k -25k utgår reinspikka rittrace (selv brukt) med klaaar margin, og vedkommende får heller pense seg inn på en brukt, godt utstyrt gravel variant som er vedlikeholdt?
 14. Svaret er vel at det kommer an på ved hvilket «slitepunkt» / hvor ofte du bytter kjede? Jeg synder der og bytter nok kjede for sjelden og måtte bytte drev etter ca 4k km (grusracer).
 15. Ja - men for kjøper (dersom privatperson) burde vel påslaget være 15 % inkl mva? Er vel pålagt å oppgi priser inkl mva for salg til privatpersoner? Planker 100 kr + 25 kr mva = 125 kr Påslag 15 % 15 kr + 3,75 mva = 18.75 kr Totalt = 143.75
×
×
 • Create New...