Gå til innhold

1482

Medlem
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

62 profilvisninger

1482 sine prestasjoner

Aspirant

Aspirant (3/14)

  • Bidragsyter
  • Konstruktiv
  • En Måned Gjennomført
  • Trådstarter
  • Dedikert

Nylige merker

15

Nettsamfunnsomdømme

  1. Her er siste nytt fra Garmin. Ser dessverre ut til at Varia 515 ikke blinker ofte nok, og således er bruk lovstridig… Kjedelig!
  2. Osprey talon 22 er supert. Bruker det daglig til både sykling, ski og løp. Har til og med med feste som du kan henge hjelmen på
  3. Lekkert! Ser du bruker DT gr1600. Hvordan synes du de fungerer på landevei? Er jo i utgangspunktet grushjul. Edit: Var litt uoppmerksom og presterte å lage hele 3 (!) like svar til posten, beklager det! Hvordan sletter man innlegg?😅😅😅
  4. Godt valg! De tester veldig bra hos BRR mfl. Jeg kjører Cintaruto velo tlr (landeveisversjonen) i 32 mm og er veldig fornøyd. Rask nok til hverdags, godt grep, og tåler det aller meste. Blir spennende å høre erfaringene dine
  5. Mulig det, men opplever dem som kvikke og responsive. Jeg sniffer på 105-110kg egenvekt, så må nesten kjøre med harde dekk. Opplever ikke plager med hardt underlag. I så fall ville jeg kjørt med dekkinnlegg.
  6. Jeg kan varmt anbefale siste versjon av Lupine Blika. Sitter som støpt på både hode, lue, pannnebånd og sykkelhjelm. Nok lumen til å lyse opp hele Nordmarka, og nok batteri til å vare hele turen. Koster skjorta, men du får svært god kvalitet.
  7. Ivar: Neida, 37 psi burde går fint! Jeg kjører med maks dekktrykk i begge mine hjul (37mm, 60 tpi) uansett vær. Tror jeg ligger på rundt 5.7 bar om jeg ikke husker feil. Ruller meget bra og har ennå ikke falt. Samtidig vet jeg hvor i løypen det er skummelt og avpasser alltid fart etter forholdene.
  8. Jeg ville gått for conti GP 5000 tubeless i 35 mm. God nok beskyttelse til din reisevei, men overlegen på rullemotstand.
  9. Gratulerer med er godt valg! Gikk du for slangeløst ?
  10. Jeg ville gått for Gravdal 38mm i 60 tpi. De er klart raskere enn Routa, samtidig som forskjellen i grep ( 38mm vs 45mm) er minimalt. Da kan du i tillegg kjøre tubeless, og det er veldig digg om vinteren.
  11. 38k for sykkel med full dura-ace di2 inkl. wattmåler høres ut som et røverkjøp! Bare komponentgruppen alene har høyere pris enn dette. Er det noe jeg overser?
  12. Jeg har begge! Kjører Gravdal 37mm og 60 TPI på gravel. Slange foran, tubeless bak. Var et sant mareritt å få på felgen. Brukte alle triks i boken, men tror jeg knotet en helg helg likevel. Dekkene holder litt dårlig på guffe, men det funker med litt oftere påfyll enn på sommeren. De ruller klart best i klassen, har veldig bra grep, og knatrer sykt høyt. Har tidligere benyttet Schwalbe maraton winter og Nokian, men disse oppleves som mye dårligere. Har også Suomi routa 55mm E-bike tubeless-versjon på el-sykkelen. Jeg synes dekket er den perfekte allrounder til norsk føre. Godt grep og ruller bra (etter omstendighetene). Ruller mye lettere enn Schwalbe ISP, men har dårligere grep under de verste forholdene. Begge dekk sliter om det er mye hard snø som pakker seg, store og løse snømengder (sporing), eller om du plutselig kjører på speilglatt is rett under puddersnø. Jeg hadde en meget spennende tur hjem fra byen med gravdal i svingete og trafikkert nedoverbakke med underkjølt regn. Det var rene skøytebanen, men jeg unngikk velt.
  13. Hei folkens! I det siste har jeg blitt oppmerksom på at de fleste sykler og sykkelkomponenter har en vektgrense for maksimal systemvekt (rytter + sykkel + alt øvrig). Som ofte ligger vektgrenser rundt 100 kg eller 110 kg. Selv er jeg 195 cm høy med kroppsvekt på minst 105 - 110 kg i sokkelesten, og det før klær, sekk og tilbehør benyttes. Med andre ord er jeg allerede over eller svært nær vektgrensene før jeg i det hele tatt har satt meg på sykkelen😅 I tillegg sykler jeg ofte med en sekk fullt av treningstøy etter en styrkeøkt fra jobben, hvilket gjør at systemvekt ofte er rundt 130 kg. Jeg har allerede vært gjennom en stygg ulykke en gang (ikke vektrelatert), og det frister ikke med gjentakelse. Tenker derfor jeg bør anskaffe en sykkel som garantert tåler min vekt og i tillegg har en god sikkerhetsmargin. Mtp. hjul har jeg allerede kjøpt to hjulsett fra DT swiss, et for gravel (GR 1600 spline) og et for landevei (PR 1600 spline). Begge hjulsett har begrensning på 130 kg systemvekt. I mange sykkelforum nevnes det ofte titan-rammer ofte tåler mye og er "udødelige". Er dette noe dere har erfaring med for landeveissykling? Jeg har også funnet en type sykkel dedikert for "Clydesdales", se: Clydesdale team titanium gravel/road . Helt ærlig må jeg innrømme at sykkelen og geometrien synes både slapp og treg. Selv er jeg på utkikk etter en rask endurance-racer med plass til minst 32mm dekk, eventuelt en meget aggressiv gravel. Av utstyrsnivå tenker jeg å gå for ultegra DI2, evnt. tilsvarende i SRAM. Har dere noen tanker eller råd? Jeg blir veldig takknemlig for gode innspill. Ps. Jeg er godt trent og med lav fettprosent, så vektnedgang er ikke et alternativ.
  14. Jeg har kjørt en Gekko Netto GRV siden oktober 2022. Primært brukt til pendling i ruskevær (regn, vått føre, snø, etc). Godværsdager benytter jeg en ren racer. Her kommer noen erfaringer. Til å være «gravel» synes jeg sykkelen er mest orientert mot landevei. Dette gjenspeiles spesielt i utvekslingen (Tiagra 10x2) og lite flare på styret. For min del passer dette fint siden jeg bruker sykkelen på 90% landevei. Bremser og øvrige komponenter er i GRX 400-klassen. Sykkelen og rammen er tung. Over 11 kg originalt i strl XXL. Originale hjul er ikke spesielt gode og er fra en ukjent kinesisk produsent. Jeg har forsøkt å finne ut hva de tåler av vekt osv, men dette kan verken produsenten selv, Anton sport eller Sport1 svare på. Jeg er en tyngre herremann som veier minst 105kg i sokkelesten, og således er vektbegrensning et viktig tema for meg. Jeg så derfor behov for å oppgradere til et hjulsett med høyere vektbegrensning. For meg var det veldig utfordrende å finne et passende hjulsett. Dette fordi rammen ikke støtter nyere standarder innen hjul-akslinger, men bruker gammel quick release. Det betyr at du i de fleste tilfeller må kjøpe konverterings-sett når du eventuelt oppgraderer til nye hjul. Dette ville vært en deal-breaker for meg hvis jeg hadde vært klar over problemstillingen ved kjøpstidspunktet. Det er vanskelig å vite hvor store dekk du får plass til i rammen. Dette har jeg forgjeves forsøkt å finne ut av på flere Anton sport og Sport1-butikker. Jeg tror neppe du får plass til noe større enn 45mm dekk foran, og kanskje enda mindre bak (marginalt mindre klaring bak). Originale dekk er WTB Riddler 37x622. Jeg har kassert mine fordi jeg verken syntes de var gode nok til landevei eller til grus/offroad. Høy rullemotstand på vei drepte gleden fullstendig, samtidig som det finnes langt bedre dekk til offroad. Conti GP5000 synes jeg er et meget bra valg fordi de ruller sykt bra og tåler mye juling. Alt i alt er det en sykkel som leverer på det den skal. Gode komponenter på en grei sykkel til ok pris. Ville jeg kjøpt den på nytt? Nei. Årsaken til dette er fordi jeg heller ville gått for en ramme med plass til større dekk og nyere standard på akslinger. Jeg ville heller kjøpt enten Bergamont Grandurance eller Canyon Grizl.
×
×
  • Opprett ny...