Jump to content

Eirikur

Medlem
 • Posts

  135
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Eirikur's Achievements

Alliert

Alliert (7/14)

 • Ett År Gjennomført
 • Trådstarter
 • En Måned Gjennomført
 • Dedikert
 • Bidragsyter

Recent Badges

93

Reputation

 1. Har selv den dressen, en eldre modell. Visste ikke de sluttet med den. Men de endret designet før det og da ble den dårligere i mine øyne og jeg kjøpte Norrøna Recon for noen år siden og den er faktisk vesentlig bedre enn Dovre! Og det er gore-tex PRO! Nydelig dress, men man må akseptere å se "uniformert" ut. Ute i naturen spiller det ingen rolle. Norrøna har overraskende korte bein på buksene til å være nordiske, så jeg fikk min skjøtet med 9(!) cm hos dem. Det har de visstnok sluttet å gjøre... i så fall blir det ikke mer Norrønabukser for min del. Jakkene har merkelig nok god lengde. Men når været tillater det er det uansett 10/10 ganger bedre å gå uten skall.
 2. Med tre CO2 patroner er det ikke rom for feil bruk på én av dem!
 3. Alltid vann på flaskene på tur. Er ikke bra for tennene med stadig inntak av sportsdrikke. Siden man sykler tur, fyller jeg heller opp med andre karbohydrater. Noe avhengig av turens lengde, men brødskiver, lefse, snickers, cola, kaffe går det i. Søtsaker og cola kjøper jeg typisk under veis. Sykler jeg ~2,5 time er det gjerne bare vann på turen. Har naturligvis da spist tett opptil avgang.
 4. Dropp kadens og hastighetssensor. Det har du ikke bruk for. Farten får du fra en GPS-enhet. Kadens er for spesielt interesserte. Sikt deg inn på en kadens på +/- 90. Viktig å ikke bruke så tunge gir at man får lav kadens og syre i beina, men heller ikke at de løper som en hjulvisper. Finn en naturlig frekvens. Flere gode tips for GPS over: Styreholder til klokken din eller kjøp en brukt Edge. Jeg har brukt en Garmin Edge 520 i flere år nå og det holder fortsatt i lange baner.
 5. Etter man har kuttet chili til maten bør man vaske hender før man går på do. Det var en gang jeg ikke skjønte hvorfor jeg hadde sånn svie på forhuden... 😆
 6. Jeg bruker Road ID, armbånd. Der har jeg: navn / fødselsår Tlf kona (i formatet som bildet under) Tlf mamma Blodtype Land https://www.roadid.com/products/stretch-rugged-silicone-id-bracelet Tror jeg har hatt min i 10 år. Har vel byttet gummibånd én gang.
 7. Men... hva bruker man en fysisk kalkulator til når man ikke er student? Enkle regnestykker gjør jeg med kalkulatoren på mobilen. Mer avanserte ting enn det blir typisk Excelmaterie. Hvilket behov er det jeg ikke ser? Tror jeg har tilsvarende kalkulator og finanskalkulator fra studiene fortsatt i en skuff. Ikke brukt på 16 år...
 8. Tiden man sparer på gressklipping blir noen ganger oppveid av problemsøking og løsing... Har 315x. Hva den GPS'en gjør er jeg jammen usikker på. Den går jo bare i det faste mønsteret uansett: kjører til grensekabel, vrir seg noen grader og gjenta. Den er hvertfall ingen hjelp i å finne guidekabel eller ladestasjon. Den søker jo ikke en gang i riktig himmelretning.
 9. Har du målt ohm på kablene? Disse verktøyene for å finne brudd fungerer best på totalbrudd. Hvis noe bare er avisolert et det verre å finne. Sørget du for å jorde skikkelig den svarte kabelen? Alfa omega for at det skal fungere nogenlunde. Den har guidekabel? Koble ut alle kablene fra ladeplata. Mål ohm på følgende komboer på grensekabel: Venstre+Høyre Venstre+Guide Høyre+Guide Dette vil gi deg svar på hvilken sløyfe problemet ligger. Ohm ligger vanligvis på rundt 2-5, men ikke bør ikke over 20. Har du brudd eller dårlig kontakt er ohmen ofte noen hundre. Typisk bruddpunkt er skjøten hvor guidekabel er koblet på grensekabelen. Bytt den om du ikke har gjort det. I mitt eksempel har jeg målt 300 ohm og "kabelbrudd" på den ene sløyfa pga denne skjøten. Det kan også være selve skoen som kobles til ladeplata. Bytt til bedre kabelsko av slik type (flatstifthylse, men husker ikke dimensjon, så mål): https://www.biltema.no/bil---mc/elektrisk-anlegg/kabelkoblinger/flatstifthylse-15-25-mm-10-stk-2000050978 Du kan også lage deg en 1 meter lang testsløyfe og koble på høyre+venstre på ladeplata for å se om indikatorlyset blir rett. Cluet her å bekrefte/eliminere om det er selve kabelen eller koblingene det er noe feil med. Men om disse tingene virker OK, så kan det være kretskort i ladeplate eller klipper som er gåen! Om du skal reparere/ skjøte kabel, bruk skjøtehylse og krympestrømpe med lim. Ikke disse koblingene fra klipperprodusentene.
 10. Eirikur

  Prestaventil? Hjelp

  Jeg er 100 kg. På min 29" fulldemper mener jeg å ligge på ca 20 PSI om jeg husker riktig. Slangeløst! Jeg er bare middels teknisk og kjører for all del ikke fort nedover. Da ville jeg nok hatt litt mer trykk. Lavere dekk gir bedre grep og flyt over ujevnheter. Men suger max på asfalt. Men det gjør jo knottene også. Antar prestaventilene dine kan skru ut kjernen - til når du evt må poppe på et dekk hvis du skal remontete. Eller skal fylle på guffe.
 11. Når vi er inne på Lightroom. Jeg tagger keywords og gps koordinater på alle bilder. Får jo således en god katalog hvor det er enkelt å filtrere bilder på bestemte personer/steder etc. Også gøy å se i et oversiktskart hvor det er tatt bilder. Men finnes det noe program som funker like bra eller bedre for fremvisning/ katalogbruk av bilder? Har ikke fått gjort så mye med raw bildene de siste par årene, men betaler til Adobe hver måned...
 12. Om du skal velge mellom lokal lagring og cloud, ville jeg definitivt valgt cloud. Om huset brenner ned hjelper det ikke å ha spart noen få kroner fordelt over flere år.
 13. Har tenkt litt. Kommer til å bruke slange. Jeg har et hjulsett til og det hender jeg også bytter dekkene mellom settene. Har 2-3 dekk jeg skifter mellom +2 vinterdekk. Da blir det enklest med slange. Har også en iboende skepsis/ redsel mot slangeløst i høyere hastigheter. Bruker dog slangeløst på sti. Da tolker jeg det dit hen at et nytt sett med 32mm 4Season er best, fordi det er 90g lettere pr dekk enn Allseason 35mm. Eller burde jeg gått ned til 28mm...?
 14. Jeg kjører NAS + Jottacloud. Jotta tar backup av pc og mobiler, ikke av NASen. Generelt bør man ha en fysisk og en cloud backup. Merk at det i realiteten er synk og ikke "ekte" backup. Et billigere alternativ til NAS er å ha en ekstern harddisk koblet til routeren og kjøre backup til den. Jeg har ikke prøvd det selv, men vet at flere routere støtter en slik løsning. Kan være det er tilstrekkelig for ditt behov. For min del er fordelen med NAS at jeg har via programvaren Plex mulighet til å streame filmer, bilder etc til TV'ene, gjøre innhold offline tilgjengelig på tab's i ferier etc. F.eks. ripper jeg barnefilmer fra DVD'er inn på NAS (ikke alt som er tilgjengelig på streaming), samt filmer av barna etc. Trivelig å se på storskjerm i stua.
 15. Jeg var også på jakt etter en slik fylleventil, som jeg mente å ha sett tidligere, men kom da over infoen om salgsforbud. Har i stedet kjøpt en dedikert gassvekt: https://www.fjellsport.no/turutstyr/turkjokken/tilbehor-turbrenner/jetboil-jetgauge-2-5l Men har ikke testet den enda. Ser for meg at den er enklere enn kjøkkenvekt hvor man slipper å regne ut netto innhold. Og så ble det en dings til i skapet 😄
×
×
 • Create New...