Jump to content

Gran Canaria: kystveien mellom Taurito og Puerto de Mogan


johs78

Recommended Posts

Kystveien mellom Taurito og Puerto de Mogan har vært stengt i mange år nå og det har vært snakket om at det vil komme en ny tunnel på sikt. 
Regner ikke med at tunnel er på plass, men er det fremdeles slik at det er helt stengt for sykkel her og eneste alternativ er taxi/buss/båt?

Link to comment
Share on other sites

Har vært nedover noen ganger i året og den stengte veien skjer det lite med. Rett etter at raset skjedde lurte vi oss forbi på utsida av sperringa. Så satte de opp skikkelige saker som gjorde det veldig vanskelig å forsere, og fornuftig sett var det jo en grunn til at de var satt opp slik at vi sluttet med å ta den veien.

Så har vi sett litt på Strava og fulgt ruta til en del andre, dvs gjennom den siste tunnellen. Men må klive over rekkverket på motorveien for så å tråkke på den korte biten til andre sida, men syns det var en dårlig løsning (dyr også om politiet tok deg).

Så er det muligheten med båten da, men vi har aldri tatt den. Så ettersom vi er der for å sykle så tar vi turen opp Soria og ned på andre sida. Skal nedover i slutten november så blir vel samme ruta da. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Var der i april. Fortsatt stengt, med meget solid murvegg. Virker som det skjer lite. Politiet skal angivelig også ha begynt å slå hardere ned på alle som prøver seg på motorveien. 
Båten fungerte uproblematisk. 

Det skal riktig nok være satt av noe penger og plan om rassikring, men tror åpning var snakk om i 2025 eller 2026. Med andre ord ikke nært forestående. 

Link to comment
Share on other sites

I følge https://thecanarynews.com/2022/05/the-newly-green-lighted-canadas-de-gatos-tunnel-could-reopen-playa-de-mogan-road-within-the-next-two-years/ vedtok de å bygge 260m tunnel til €12 mill i fjor vår, som skulle ta to år, men de hadde ikke sikret finansiering. Mtp. at det tok dem 2 år å skrape sammen €0,2 mill til selve evalueringen av tunnel, tviler jeg på at myndighetene finner pengene med det første. Mogan virker av en eller annen grunn til å være lutfattige, til tross for den ekstreme turismen.

Link to comment
Share on other sites

Hen9ng skrev (1 time siden):

https://www.canariajournalen.no/nyheter/2022/10/ny-tunnel-pa-kystveien-til-puerto-de-mogan-blir-klar-tidligst-i-2025
 

Kan tyde på noen av pengene iallfall er på plass, men at det tar tid er det ingen tvil om… 

De haster seg... på spansk😆

Sitat

Det legges opp til en administrativ hastebehandling, og det er ventet at alle godkjenninger vil være på plass i løpet av et års tid.

Veiprosjektet skal deretter legges ut på anbud.

Så da burde vi høre noe snart mtp. hvorvidt anbudet er utlyst, siden artikkelen er 11 måneder gammel.

Link to comment
Share on other sites

Blir ikke helt klok på GC, for mens det er veldig mye dårlig asfalt på den turistpregete sørsiden så er asfalten ganske mye bedre på nordsiden hvor det er mye mindre turisme og større lokalbefolkninger (hvor sikkert en god del jobber med turismen på sørsiden). Skulle tru at at områdene på sørsiden var rikere, men kanskje det er motsatt, at kommunene på nordsiden har mer penger (skatteintekter) og hvor en stemmer på politikere (som kanskje prioriterer asfaltlegging og veier ?). Synes også generelt er finere og mer variert å sykle på nordsiden en sørsiden. Noen helt fantastiske klatringer der. Men digg å bo/sykle på sørsiden selvsagt. 

Link to comment
Share on other sites

Det går også greit å ta med sykkelen på bussen. Har gjort det noen ganger. Den må i lasterommet under, men det er som regel tomt. 

Når det gjelder kommunene virker det å være store forskjeller i økonomi. Santa Lucia de Tirajana hvor Maspalomas og San Bartolomé ligger virker å være relativt velstående, mens Mogan... Not so much. Vi har leilighet i Puerto Rico, og kommenterte for noen lokale venner at vi var litt overrasket over at det gamle senteret får holde på med det jævla spetakkelet i 2.etg til kl 4 hver natt. Svaret var at lokale politikere var tungt inne på eiersiden, og de hadde ingen incentiver for å begrense det. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...