Jump to content

ØysteinS

Støttespiller
 • Posts

  96
 • Joined

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ØysteinS's Achievements

Entusiast

Entusiast (6/14)

 • Ett År Gjennomført
 • En Måned Gjennomført
 • Første Uke Gjennomført
 • Dedikert
 • Konstruktiv

Recent Badges

78

Reputation

 1. Siste 11 år har Molykote 33 Light blitt brukt på ganske ymse utvalg nav med paler, hos meg. Har ikke funnet noen grunn til å bytte til noe annet.
 2. Om jeg åpner Chrome eller annen nettleser og laster Norgeskart.no på googlofonen, så kan jeg trykke trådkorset nederst til høyre. Da sentrerer kartet seg (uten blå prikk) på min posisjon. Da kan jeg zoome maks inn og så markere eiendom, og til slutt laste ned grunnbok via innlogging.
 3. Bruksanvisningen i linken er for Charger 1, Charger 2 er annerledes mhp. lufting. Her: https://www.sram.com/globalassets/document-hierarchy/service-manuals/rockshox/front-suspension/2017-2019-sid-service-manual.pdf https://www.sram.com/globalassets/document-hierarchy/service-manuals/rockshox/front-suspension/2021-2023-sid-and-sid-sl-service-manual.pdf Fra side 40 45 og utover. Trolig er det tilstrekklig å gjøre slik som står vist på side 46 50, koble sprøyte til, og jobbe ut evt luft. I så tilfelle trenger du noen milliliter Maxima Plush 3wt. Samme sprøyteadapter som brukes for Reverb og andre ting fra SRAM.
 4. Tipper det har vært luft øverst i Chargeren. Det er neppe merkbart normalt, men om luften flytter seg til motsatt side av ventilen, vil den ta opp bevegelsen fra skaftet, slik at låsing ikke har særlig effekt. Tipper det gir seg etter en stund, evt kan det kanskje hjelpe å redusere trykket i luftfjæra og komprimere gaffelen mange nok ganger inntil det blir bra igjen. Evt. gi en runde omsorg til demperinnsatsen, etterhvert, om det blir plagsomt.
 5. Prøv å bytte om på slangene, dvs skru inn slangen fra andre kaliperen på problemhendelen, sånn at du kan bli mer skråsikker på om det er slange/kaliper som lekker, eller om det er inni hendelen. Jeg fant jo aluminiumspon inni den lekkasjebefengte Shimanokaliperen min, så det kan jo være noe snusk inni hendelen, også.
 6. Det virker helt klart som om det er lekkasje, ja. Har hatt samme oppførsel noen ganger, lekkasje i nippelen som skus inn i hendelen har vært vanligst hos meg, niplene fra Uberbike holdt ikke tett, på tre forskjellige hendle,r pakningene fra Jagwire var ikke helt bra, (for Hope). Om du ikke ser at det komme olje ut noe sted så kan det hende at den ender opp inni kabelen, mellom ytterkappe og trykkrøret. Er det støttehylser i begge ender? Banjoen på kalipersiden kan være litt trøblete, om man bruker Shimano sin slange, og man må evt bruke kobberskiver på begge sider av banjoen for å få det tett, siden Magura har bolt med mindre diameter enn Shimano, på kaliperen. Du burde se at det pipler olje ut ved kaliperen, i tilfelle.
 7. Det er da ikke noe spesielt mye styr å tune Charger 1. Har da gjort dette etpartre ganger. En gjeng med skiver inni der, åtte store var det på min Pike i sin tid, og tar man ut f.eks to eller tre av disse , så blir det en del snillere HSC. HS-Rebound kan så vidt jeg husker også tunes, men er ikke skråsikker. Jeg har pellet i stykker charger 2, fra Pike, nylig, og greia med den er at den er billigere bygd, og mer rælete, og bedriten å mekke på. Og f.eks utligjengelig reservedelsblære om man har uflaks. så Charger 1 er klart å foretrekke i mitt hode, framfor v2.
 8. Har tre Evil-sykler med Super Deluxe. Alle har dette fenomenet. Litt gnikkefriksjon, så er systemet litt ute av likevekt mellom kreftene mellom positivt og negativt kammer. Har ro i sjela, lell. Det tyder vel på at det ikke er lekkasje i pakningen mellom positivt og negativt kammer, og det er positivt.
 9. Er det egentlig slitasje som er hovedgreia? Om man sjekker på forum så er det en "sannhet" at elsyklister bare sykler samme stiene og ikke drar lenger innover, enn de som sykler helt for egen maskin. Om man snakker med folk IRL så nevnes det stadig at man kan ta lengre turer, lenger innover i fjellet/marka, flere repetisjoner, enkelte langturer i fjellet bør kanskje helst gjøres med elsykkel. Sånt blir nevnt, av folk som ikke nødvendigvis er på noe forum. I villreinforvaltningen så tar de i bruk ethvert middel for å redusere ferdsel, og når det er mulig å forby sykling, så tas det virkemiddelet i bruk, for å få færre folk som ferdes der, uten at det nødvendigvis har noe med slitasje å gjøre. Så om man har et mål om å bevare mest mulig uforstyrret villmark, så er adgangen til motorisert ferdsel et greit sted å begynne. Så reduseres potensielt aksjonsradius endel. Så kan elgen få være (mer) i fred.
 10. Har ca samme sykkel som over, men kjøpte den med 1x11 GRX, og 27,5x2,25 G-one-dekk, og handlet etterhvert skjermer, og 303F-hjulsett med 32mm GP5000. Ballongdekkene som kom med er ikke kompatible med skjermene, ifølge 3T, men jeg prøvde de på, og så at det var bra (nok) med klaring, og hadde få problemer med dra ut på tur med ballongdekk og skjermer. Eget ansvar og alt det der, men det er nok av folk som sykler rundt med mindre klaring, uten å bli kvestet. Jeg leste jo det jeg kunne finne fra herrene Alpers og Aas, vedrørende regnværsykling, og etterhvert gikk det an å suse rundt mens jeg hadde så lunt og fint, selv om regnet høljet ned. Skjermene er så lette å håndtere, at de tas av og på, etter værforholdene.
 11. I en brå vending ble temaet om IFP-høyde forlatt, og nå er det oppslurping av olje før man dytter på plass den lange ventilstanga, side 35, stealth-manual. (Om man slurver her, så kan bli slik at pinnen blir treg, opp og ned.)
 12. En sånn: https://www.24mx.no/product/oljenivamaler-for-gaffelben-jmp_pid-7223035 Biltema hadde sånn i MC-avdelingen, tidligere. Jeg er ikke i stand til å finne den på sidene til Blltema, i kveld. Utgått, sikkert, slik som vanlig, av anvendelige dingser de har solgt.
 13. Den som du har i linken er for ikke-stealth-versjonen, så der er det en ganske annen konstruksjon av pinnen, mer opp ned i forhold til stealth. Så om kabelen ikke går ned i seterøret på pinnen du har, dvs så har du funnet riktig manual. Om kabelen går ut i bånn av pinnen så er riktig manual i linken jeg la ut. Dersom den du har ser slik ut som under, har du riktig manual.
 14. Denne: https://www.sram.com/globalassets/document-hierarchy/service-manuals/rockshox/seatposts/2013-2018-reverb-stealth-a2-and-b1-service-manual.pdf På side 35 står 150mm nevnt i tabellen. På side 6 står det at gullfarget skrift betyr B1. På side 30 står det 50mm for B1. Der kløner jeg, stadig, fordi dette arket har forsvunnet fra lefsa med servicemanual, og jeg har gamle typen dytteverktøy, med kun 30mm-markør, og glemsk, ja.
 15. 10-50. Varianten for XD-boss. (Jeg har Shimanoboss, 11-50)
×
×
 • Create New...