Jump to content

Hva slags solbriller/goggles til vintersykling/vinterpendling/langrenn? Spesielt når det snør.


Andreas

Recommended Posts

Den idylliske følelsen av å sykle når det snør, ender ofte med påminnelsen om at to eller tusen snøflakk i øyne er smertefult og litt tårer.

Kaldt vær, varm kropp, svette og tung pust er oppskrift på dugg. Spesielt når man må stoppe i lyskryss, en klesjustering eller fordi sykkelvenn ligger langsstrakt på puddersnøen fordi det var stålis under.

Til nå har jeg klart meg fint med et par Oakley Holbrook eller Ray Ban Justin. Når sola går tidlig ned, eller ikke har stått opp, er de for mørke. I tillegg er formen slik at et og annet snøfnugg kommer overraskende inn på øyet, med påfølgende tårer. Mine gamle Oakley Jawbone Persimmon (med en tidlig form av Photocromatic) har jeg tidligere fått streng beskjed om at ikke er aksepterte lengre. Bryter det forbudet av og til, men de er duggmaskiner når det er kaldt, så man blir fort blindebukk med de på.

Jawbone-silver-400x152-768x291.jpg

Oakley, Sweet Protection og andre merker har nå utallige briller i store format, som kanskje ikke ser så stillig ut som enkelte tror på afterski, men brillene har stor nytteverdi.

Hva slags briller anbefaler du til vintersesongen? Gjerne noen som beskytter godt, dugger lite og ikke ser helt grusomme ut. Gjerne med utskiftbare glass.

Oakley JawBreaker Photocromatic virker som et godt alternativ. Her elegant plassert på @SykkelØyvind, i en Terrengsykkel-test. Virker som de har god funksjon og form, og passe nøytrale til å være en rask brille. Photocromatic er knall også.

1635410874-test-av-oakley-jawbreaker-pho

Har vært innom tanken på å bare kjøpe goggles til dagene hvor det snør, siden jeg kan bruke det på fjellturer også. Komboen sykkelhjelm og googles er dog en litt dårlig en, spesielt med de litt større Oakley Flight Deck.

Skal sies at jeg er enkel sjel, og klarer ikke helt se noe galt i dette:

Leatt-Velocity-4-MTB-goggles-review_bull

Funksjon foran form. (Bilde:Bikerumor)

Kaffe- og teansvarlig

Link to comment
Share on other sites

Jawbreaker med ventilerte klare glass har funka fint for meg, de kan dugge litt på lengre pauser hvis man ikke tar dem av, men sålenge man er i bevegelse er de ikke veldig plagsomme. Skal du ha ett glass er det nok sikkert lurt å se på noen av de fotokromatiske. Har også et sett eldgamle M-Frame med klare glass som har holdt seg i god stand, men disse har stort sett kun blitt brukt på skytebanen.

Ellers har jeg også et par goggles med klare glass og tear-off-muligheter for blaute dager, men sjelden jeg føler meg karslig nok til å sykle med goggles.

Sykkel.org for entusiaster på alle slags underlag og med alle slags styreformer. Vær noenlunde grei: https://www.sykkel.org/guidelines/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Krana Ski og Kajakk hadde en ganske god pris på de relativ tidløse Oakley Radar Path EV Photochromic, så de ble bestilt igår. Etter litt testing virket luftingen litt bedre på Radar enn Jawbreaker.

XXL har Oakley Goggles O-Frame 2.0 Pro M Matte Black /w Persimmon 22/23 til kr 299 denne uka. Det var så billig at det var umulig å motstå.

  • Like 1

Kaffe- og teansvarlig

Link to comment
Share on other sites

Hadde både klare glass og en gammel utgave av photochromic på mine gamle Jawbones. De har et overlappende bruksområde, men det kommer et lysforhold hvor photochromic blir for mørke og klare glass er eneste fungerende. Brukte klare glass flittig på sti senhøst, hvor det ble mørkt tidlig. Var som regel kun et tidsspørsmål før en fikk litt gjørme/jord/grus i øyet, og det var fint med briller.

Kr 362 var en god pris. Endte opp med å bestille glass selv.

Clear: Lysgjennomslipp: 93 %. Lysforhold: Lite lys

Clear to Black Iridium Photochromic: Lysgjennomslipp: 23 %. Lysgjennomslipp (Aktivert): 23 %.Lysforhold: Værendringer. Internet skriver: 69% light transmission in low light conditions.

  • Like 1

Kaffe- og teansvarlig

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte hjelm med visir sist vinter for å bruke til pendling. Den funker helt supert når det sner eller regner. Visiret er såpass langt ut fra øynene at regndråper blir litt ute av fokus. Trenger derfor ikke tørke visiret så ofte som jeg måtte tørke brillene. Det er også enklere å dra sykkelhansken over visiret enn å fikle på brillene. Jeg opplever lite duggproblemer og bruker hjelmen med et par fotokromatiske sportsbriller under. Dette funker topp i all slags vær.

Denne hjelmen kjøpte jeg, finnes mange typer men denne tror jeg er en av de med størst visir. Visiret går hel ned til nesa.

https://bikable.no/tilbehor/sykkelhjelmer/sykkelhjelmer-for-voksne/abus-hyban-20-ace-sykkelhjelm-sort?option=1104&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_content=non_brand&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA9dGqBhAqEiwAmRpTC9RTTWMUOcKFNS__fb9FRIPbOPgymik7hKFIFAWaxnRX2vBXeIX2TxoCPEAQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Andreas skrev (På 13.11.2023 den 13.24):

Krana Ski og Kajakk hadde en ganske god pris på de relativ tidløse Oakley Radar Path EV Photochromic, så de ble bestilt igår. Etter litt testing virket luftingen litt bedre på Radar enn Jawbreaker.

XXL har Oakley Goggles O-Frame 2.0 Pro M Matte Black /w Persimmon 22/23 til kr 299 denne uka. Det var så billig at det var umulig å motstå.

Har bestilt meg Radar i Low Light (75% lys gjennomslipp) og raska med meg et sett blanke glass samtidig fra Synsam i fall jeg ikke liker den rosa tinten. Synes også de så litt bedre ut enn Jawbreaker også så bra å høre at de lufter bedre også. Kanskje jeg må ta med meg et par goggles også bare for å teste det ut 🙂 Prisen var jo ikke så fæl akkurat. Ser ut som at lysgjennomslippet på de gogglesne er på 55% etter litt kjapp googling.

Edited by Jod-R
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...