Jump to content

Førstegangskjøper fulldemper el-sykkel


Recommended Posts

Hei.

Er førstegangskjøper av elsykkel og ser meg ut stisykkel. Har ett stort nettverk av stier, grusveier og atv-stier rett utenfor døra. 

Har ikke mye peiling på forskjellige komponenter og deler. Brukte fredagen på å se i litt forskjellige butikker men alle sier at dems sykler er best "såklart" 😅

Sett meg ut på å bruke mellom 50-60.000 kr. 

Har sett litt på følgende:

-specialized turbo kenevo comp

-trek rail 9.5 

-orbea wild h20

Noen som har synspunkter så takker jeg for det.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Det er noen tips i tråden Beste kjøp el-fulldemper til sti under 60k.

Selv hadde jeg kanskje foretrukket Bosch motor, men det er smakssak.

Canyon har også et utvalg av stisykler i varierende grovhetsgrad. Dog, det er ren netthandel, så en må vite at en kjøper riktig størrelse.

Kommer litt ann på hva du prioriterer. El-stisykler er jo litt tunge, så en ofrer litt av lekenheten om en liker det. Dog, vekten kommer også med en stabilitet, sånn om en liker å dundre ned stier. Skal en bare kose seg rundt på fine singletracks trenger en jo ofte ikke like mye vandring som de som liker å bombe ned steinrøyser.

Alt etter erfaringsgrad, så er det fint å ha en god lokal forhandler å forholde seg til.

Kaffe- og teansvarlig

Link to comment
Share on other sites

Har orbea EL m 10, er super fornøyd, lettvekter 18,4 kg med all stæsj, syklet 4 timers tur i helga, da mye på eco men likevel en del maks hjelp pga det bare blir til at du sykler overalt med EL :), hadde fortsatt 10 % strøm igjen.

Søster har aluminiumsgaven h 20 og den veier bare litt over 1 kg mer og er au et super kjøp, ser Sykkeloutlet nå selger H 30 for 39 lapper, så tenker det au kan være et bra kjøp........

Jeg sykler sammen med andre med tyngre el (blir gjerne 25 kg pluss på de) de har lengre rekkevidde/kapasitet, men etter over 4 timer på EL i hovedsaklig mye sørlands sti terreng er jeg forsynt( de også forsåvidt 😉 ), kjører du mye grus er det jo veldig lette sykler med kun 2.4 dekk og det er lett å sykle eco på grustier med en slik sykkel.

Det er så moro med EL at du velger å kjøre overalt som sagt og da synes jeg orbea er super, lett håndterbar og "lett" å sku når du kjører deg vill/fast he he , det er atskillig tyngre å slepe på en el på 25 kg altså.

Jeg har kun erfaring med orbea, men det er jo mange ulike sykkel merker som nå er ute med lettvekts modeller, og det anbefaler jeg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...