Jump to content

Planforslag for Maridalen fra Brekke til Hammeren er nå ute på høring


Sykkelmafiaen

Recommended Posts

Detaljer her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/sidinmening/main.asp?idnr=2023090936

"Planforslag til offentlig ettersyn" er dokumentet med selve forslaget. Er du enig eller uenig i noe, er det frist frem til 30.10 for å komme med innspill på URLen over.
Saksgangen kan følges her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=200903491&wfl=N&Dateparam=09/12/2023&sti= (de første innspillene fra lag og foreninger kom helt tilbake i 2012! Lang prosess, med andre ord..)

Løsningen de har gått for er å utvide veiskulderen med 2m på hver side. Litt usikker på hvorfor de ikke har gått for sykkelfelt men heller legger opp til at man skal sykle og slikt på skulderen. Kanskje fordi det arealet skal føles ok for flere grupper å bruke? Typ gående og rulleski (selv om begge kan bruke sykkelfelt lovlig).

image.png.4cb1755cf0afd018fe1bbd7987ad3a93.png

image.png.ecdfc7b05125b0f183cc4a5d554317e3.png

 

Hva tenker dere? Jeg har opplevd mange skumle situasjoner i Maridalen fra bilister, så glad for det endelig er noe på gang.

 

  • Thanks 1

Sykkelaktivist! Nåværende prosjekt: Få Nordmarka og andre grusveier inn i Street View | Twitter/X | YouTube | BlueSky

Link to comment
Share on other sites

Her har jo konkret utførelse og vedlikehold like mye å si som planen - hvis vi ender opp med en dårlig fundamentert veiskulder som konverteres til berg-og-dalbane etter første vinter, slik noe av den nylagt asfalten i Maridalen tidligere har gjort, eller hvis den ligger full av grus etter regnskyll og fra utkjørsler slik som veiskuldre i drabantby er og innfartsbydeler gjerne gjør, vil landeveissyklistene likevel sykle i veibanen.

Dersom de klarer å anlegge og vedlikeholde/feie den som f.eks. Gamle Mossevei langs Gjersjøen, vil den bli brukt.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Står det noe om utbedring av den orginale veien?

Har litt samme tanke som Gruskverner. Lenge tenkt at det er en rekke steder hvor veien er dårlig fundamentert, som gjør at det vil sprekke opp selv om de bruker store midler på en midlertidig helt nydelig fersk asfalt.

Kaffe- og teansvarlig

Link to comment
Share on other sites

min anbefaling er at det sørges for at asfalten i Maridalen blir vedlikeholdt ved behov, så kan man senke fartsgrensen og sette opp fotobokser.
mulig at flere "del veien" skilt kan hjelpe
bedre og breiere vei gjør bare at folk kjører fortere. jeg ville i hvertfall ikke ha rettet ut noen svinger..
 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ser jo fin ut, i planene. Men som flere allerede har påpekt, det etterfølgende vedlikehold og renhold er avgjørende for bruk av veiskulder. Blir den ikke rengjort for snø, grus, råtnende høstløv og hestemøkk vil brukere tvinges ut i kjørefelt, til irritasjon for både brukere og billister.
Da blir det som sykkelfeltene i Maridalsveien(bakken) fra/til krysset Frysjaveien som sjelden blir rengjort. Ett år var det så såpeglatt av råtnende høstløv at det var farlig å bruke feltet. Meldte da inn på Oslo kommunes side om dette. Og det ble faktisk rengjort to dager senere.
Usikker på hvem som har ansvar for slikt vedlikehold. Men uansett bør kommunen følge opp selv om det er deres egne eller andre og ikke være et renhold basert på innmeldte klager.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

DesmoSkier skrev (9 timer siden):

Jepp. Men da må det jo faktisk reguleres og skiltes. Kan jo være et greit innspill å gi til planforslaget (som jeg ikke har lest, så det kan jo hende det allerede er dekket).

Fra side 29 i planforslaget;

Sitat

«Det foregår i dag en del parkering langs Maridalsveien ved Brekke (se Figur 3-5 for gul markering av området hvor det parkeres). Skilting av parkering forbudt langs veien bør gjennomføres uavhengig av reguleringsplan da dette vil ha stor betydning for trafikksikkerheten langs Maridalsveien for alle brukergrupper.»

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...