Jump to content

Kakachka

Medlem
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kakachka's Achievements

Nysgjerrig

Nysgjerrig (2/14)

 • Dedikert
 • Første Innlegg
 • En Måned Gjennomført
 • Første Uke Gjennomført

Recent Badges

5

Reputation

 1. Sikker på at det ikke er noe annet planlagt arbeide på gang? F.eks. for å avlaste ved stenging av Ring 1? Edit: Link til mer info: https://www.vegvesen.no/vegprosjekter/prosjekt/tunneleroslo/nyhetsarkiv/beredskapstrase-ved-midlertidig-stenging-av-ring-1/ Står jo dette hos vegvesenet: Stengt vei - frem i tid E18 Rådhusgata i Oslo Vegarbeid, vegen er stengt, gyldig mellom 20:00 og 06:00 hver dag fra 10.06.2024 til 30.06.2024.
 2. Jeg har nettopp installert Yale Doorman L3S Flex på en sliten dør fra tidlig 80-tall og det var litt knot men ikke spesielt mye. Mest knot var det å demontere gammel dør pga. skruer som satt fast - og så er låsekassa marginalt bredere enn TrioVing sin gamle boks. Men pussepapir og litt tolmodighet så gikk det helt fint. Bruksanvisningen som følger med er ok, men youtube-linkene bedre. I kombo er det mer enn god nok dok for å greie det sjøl på rundt 1 times tid (inkl. knot). Det følger med wifi bridge i L3S Flex pakka, dette er litt halvdårlig dokumentert og da er det veldig forvirrende at komplett anbefaler at du må kjøpe den ved siden av siden den koster 1.600 ish. Du trenger den i nærheten av låsen for å få den på nett så du kan sjekke låsestatus uten å være i nærheten. Og jeg tror akkurat wifi tilknytningen tok nesten like lang tid som å installere låsen da den ikke liker 5 GHz + 2.4 GHz wifi nett så jeg måtte disable 5 Gig på ruteren, konfigurere opp brua og så enable 5Gig igjen. Edit: Mål avstand karm før du begynner. Der var kanskje den største overraskelsen for den tåle rmax 5 mm. Det følger med avstandsstykker som gjør at man kan kompensere noe, men er glippa for stor funker ikke låsen.
 3. Tips: Sjekk ut ENO sine hengekøyer. Du får de sterkt rabattert om dagen, spesielt hos Milrab men også Wildforss. De er vel originalen på konseptet og er enkle å henge opp selv for barn. 219 for en enkel eller 279 for dobbel er hinsides billig da de er av god kvalitet og varer i mange år.
 4. Hvordan sykkel bruker du til pendling? Min erfaring er at Evoc sitt brede magebelte + ryggbeskytter ikke er så altfor behagelig om du har bukkestyre. I hvertfall med komboen min mage, rygg og sittestilling. Magebeltet merker man relativt kjapt, men gnag midt på ryggen pga litt stivere sekk tar det lengre turer å erfare. Jeg har også erfart at om man napper ut ryggskinna så blir sekkene for lefsete så verdt å sjekke ut om du får muligheten til å prøve fler kandidater.
 5. Sett noe på Deuter? UP Stockholm / Giga / Rotsoord har hvertfall plass til 15" laptop i eget rom. Gigant tar 17" laptop.
 6. Jeg røyk nettopp to eiker på et DT swiss hjulsett med 350 nav. Relativt nytt hjul. Og det var identisk brudd på begge - litt inne i nippelen og ganske nøyaktig der gjengene begynner. Så jeg tipper det heller er spenn eller at draget i eika ikke er 100% rett så det blir en belastning der gjengene begynner. Og tubeless guffe vs. alu nippler: Om de spise opp - hvordan går det da med resten av felgen som i svært mange hjul vel også er aluminium?
 7. De kom ut av kaliperen ja. At det skal henge igjen luft rundt kanten av nippelen anser jeg som lite sannsynlig, så å rotere den fritt i alle mulig retninger + banke godt for å lede ut luft som har samlet andre steder ser ut som det var tilstrekkelig på min i det minste (XT M8000). Systemet stod med funnel etc. montert så det var bare å klemme litt på hendelen for å få olje i slangen før jeg roterte. Og det var temmelig kjapt å se at det kom bobler ved gitte vinkler - nippelen sitter ikke godt plassert for å få luft ut av kaliper uten å løsne helt. Dvs. jeg brukte denne linken til mbr men uten å fjerne nippelen helt. Av metoder prøvd tidligere var å henge kaliperen med bremseslangen som høyeste punkt og så trykksette (strikk som holdt bremsehendelen inne) for å se om lufta da vandret til reservoaret over tid - noe den ikke gjorde.
 8. Metodrn til Marsh har funket for meg også. Fler år og mange km hvor bakbremsen innimellom måtte pumpes en ekstra gang for å bite normalt igjen. I august skulle jeg på Enduro traverse i Dolomittene og byttet frambrems og tok full utskifting av olje samt lufing av bakbremsen for å blir kvitt problemet. Men et par tre testturer senere var det like uforutsigbart - så da testet jeg metoden til Marsh. Men jeg bruke en lufteslange på nippelen og skrudde den ikke helt ut for å unngå søl og selv jeg trodde all luft var ute kom det 1-2 solide bobler. 4 dager og 18.800 nedovermeter senere uten et eneste feilslag var bevis nok for meg om at metoden fungerer. Og den har holdt seg like bra i ettertid. Det er jo egentlig en superenkel operasjon så angrer på at jeg ikke testet den tidligere.
 9. Anbefaler Freitag jeg da! Har selv modellen Freitag F54 Brandon Den holder greit 6-7 kort, er liten og nett og er laget av avdankede presenninger fra lastebiler. Har den på sikkert tiende året nå og den er fremdeles dønn solid selv om den dras med over alt.
×
×
 • Create New...