Jump to content

Trollstigen - tips og triks


Recommended Posts

Jeg har lenge hatt lyst til å sykle Trollstigen, og nå til helgen så ser det ut til at jeg kommer til skudd. 
Men; hvor parkerer man? Er det tider man bør unngå mtp trafikk osv? 
Tips og triks mottas med takk! 

Edited by Howard
Link to comment
Share on other sites

Du kan parkere ved kafeen på toppen, så sykler du ned til snuplassen først. Eventuelt parkerer du på Trollstigen Camping, men da må du sykle den kjedelige delen frem til snuplassen. Akkurat nå har det ikke noe å si når på dagen du sykler, er mindre turister (jeg bor ved veien man kjører mellom Ålesund og Trollstigen)

Hvis du vil ha en tur ville jeg syklet fra Valldal opp til kafeen, kjøpt meg en is, bomba ned til snuplassen og syklet opp igjen. Veldig fint fra Gudbrandsjuvet og opp til Trollstigplatået. Er rundt 80 km t/r, med søndagsåpne butikker i Valldal er det god tilgang til mat når du kommer ned igjen.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Jeg har bare syklet Trollstigen med mtb en gang på tidlig nittitall, men er jo litt kjent i området generelt sett. Jeg skulle akkurat til å anbefale å sykle t/r fra Valldalssiden, ser @rosandholm har kommet opp med gode argumenter for den turen. Trollstigen er mer enn bare de berømte svingene på Romsdalen-siden, det er superfint på Valldal-siden også.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Howard skrev (På 7.9.2023 den 17.53):

Jeg er ikke redd for å sykle noen km før Trollstigen, så hvis Trollstigen Camping er et greit sted å parkere, så er vel det ganske ok, skulle eg tru.

Takk for innspill! 

Good! Det å kjøre helt opp til bommen og punktet for parkering andre har henvist til gjør at du faktisk går glipp av store deler stigningen og turen blir kort... Det er litt høydemeter opp fra Campingen først. Og da bør man ha syklet derfra. Syklet den flere ganger med Isfjorden som utgangspunkt. 

Når du har kommet opp til kaffeen og utsiktspunktet så fortsett forbi... og helt til topps, er noen høydemeter videre opp til gamle kommunegrensa før det tipper nedover til Valldal. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...