Jump to content

Bikepacking - hva anbefales?


Ndreas

Recommended Posts

Litt treg start på jobb, så her kommer en ny (gammel) klassiker som jeg tror vil ha verdi.

Personlig har jeg bare erfaring med halv rammeveske og burritobag fra Restrap, og spesielt rammeveska er jeg utrolig fornøyd med. Lett å feste, sitter som et skudd og funker bra.

BB'en har jeg ikke hatt så mye bruk for enda, men den virker god. Jeg kjøpte også en stor styreveske fra Restrap, men ikke brukt enda.

Også har jeg inspirert av @geiranders akkurat bestilt Tubus Vega med seteklemme-feste, som skal både la meg transportere laptopen til/fra jobb mandager og torsdager, og kunne pakke liggeunderlag og telt/sovepose bakpå i vanntette sekk(er). Men er litt i beit etter noen gode stropper e.l for å feste dette.

 

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Voile Straps er mye brukt. Bruker det selv til packraft på bagasjebrett, der vil vanlige stropper løsner litt når det humper. Sea to Summit og Black Diamond har lignende, men noen på internet(...) sier de ikke er like bra.

Har du først bagasjebrett hadde jeg investert i gode vesker. Har nevnt det før (iallfall på gamle forumet), men vesker er mye raskere å pakke enn alle småbagene bikepacking har. Som regel var jeg ikke halvveis engang, før en kompis med Tailfin var ferdig pakket. Dette ble veldig synlig en gang jeg oppdaget at min Aliexpress-hengekøye, ikke hadde knottsikker myggnetting, og vi måtte evakuere fra Helgeren rundt midnatt. Bagasjebrettvesker og bikepackingvesker har litt forskjellig nytte, så en må ofte finne ut selv hva en ønsker. Til turer over flere dager er gjerne bikepackingbager det beste, men til raske utflukter er gjerne bagasjebrettvesker enklere. Ingen fasit. Liker man tur, bruker man gjerne begge. Skal en ha med seg novise på tur, er det greit å ha litt ekstra vesker, da de fleste har ingenting.

Har selv Ortlieb Back-Roller, som er en av de mest populære veskene. Siden du skal jobbpendle finnes det en "Commuter insert" til laptop, som kan være nyttig. Ortlieb har også noen rendyrkede Office bags, men de lar seg kanskje ikke helt kombinere med dine eventyr i villmarken. Vet ikke på sparket kompatibiliteten mellom Tubus og Ortlieb, men tubene på min Ortlieb Three Rack er 10mm, likt som Vega, og det følger med inserts til festemekanismen. Nedre del av festemekanismen er justerbar.

 • Like 2

Kaffe- og teansvarlig

Link to comment
Share on other sites

Jeg likte vektgrensa på Vega, men du har nok et godt poeng med å få en sideveske til pc'en. Føles veldig ghetto med en laptop på et bagasjebrett, selv hvor nedstrappa det er

Tror på at sidevesker er mer praktiske, men sånn jeg ser for meg riggen blir sovepose, underlag og telt reservert bagasjebrettet, så får de andre småveskene stå for rotet ellers 😄

Link to comment
Share on other sites

Hadde vært mest redd for at laptopen falt av eller fikk harde støtt om jeg hadde den direkte på bagasjebrettet. Så lenge oppsettet ditt fungerer kan det godt se litt ghetto ut. En passe stor drybag du "moser" hard og stropper fast på toppen er en veldig fin og lettvindt løsning. Sett mange som kjører et sånt oppsett. Prioritering 1 er som regel å slippe å ha en sekk på ryggen. Det er oppskrift på svett skjorte(rygg) i hverdagen, og vond rygg på eventyr.

Når du først finner ditt foretrukne oppsett, blir det mye lettere å dra på tur. Kjenner flere som synes det er så ork å "pakke/pakke ut" at de aldri kommer seg på tur. Selv har jeg laget en ganske grei prosedyre hvor det tar 20ish minutter å pakke, og 10ish minutter å pakke ut. Man bruker jo som regel samme utstyr hver gang, utenom litt justeringer etter sesong.

Storflåtan og Vesleflåten er fine steder i Sørkedalsvassdraget.

 • Like 1

Kaffe- og teansvarlig

Link to comment
Share on other sites

Jo ville definitivt lagt inn noe padding på brettet pluss neoprensleeven til pc'en. Kanskje en treplate med et sitteunderlag på eller noe, har jo et fint gult et fra Fjallräven, mangler da bare den spesh+FJ styreveska så kjører jeg skikkelig svenske farger på riggen 😄

Link to comment
Share on other sites

Ndreas skrev (16 timer siden):

Jeg likte vektgrensa på Vega, men du har nok et godt poeng med å få en sideveske til pc'en. Føles veldig ghetto med en laptop på et bagasjebrett, selv hvor nedstrappa det er

Når jeg har med laptop til jobb, så putter jeg den i min Osprey Transporter-ryggsekk og stapper hele sekken ned i Ortlieb Backroller-veska, den passer ganske akkurat nedi og jeg får lett rullet toppen på sideveska sammen til en vanntett lukking. Jeg har ofte med litt harddisker og kameragreier også, som går i Osprey-sekken sammen med evt litt skiftetøy. Veska blir stående på sykkelen i sykkelgarasjen på jobb (luksus å ha det, selvsagt), og så tar jeg bare sekken på ryggen opp til kontoret. Hvis jeg trenger å ha med ekstra mye klær/sko i tillegg, bruker jeg en ekstra sideveske. Alt for å kunne nyte jobbsykling med fri luft langs ryggen 🙂

Edited by geiranders
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 3 months later...

Da fikk jeg surret meg til å legge inn en bestilling på topprørsveske, tilpasset rammeveske og styreveske på Rogov Bags. 280 euro er ikke ille for dette - men blir trolig litt mer mtp. tilpasningene jeg vil ha på rammeveska. 

Legger ut bilder etc. i denne tråden når de har kommet og er satt på sykkelen, om interesse. 

Noen gode tips når det gjelder tilpasning av rammeveska? Jeg er litt bekymret for gnissing på karbonramma - men det kan vel ikke løses annet enn ved bruk av rammeteip. Er en fullramme-veske jeg har bestilt, og tenkte å la den være stroppeløs der jeg har muligheter til skruefester - dvs. ved flaskeholderne på seterøret og underrøret og under topprøret.  

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Tror rammeteip - god klassisk 3m helikopter/steinsprutteip -  er det enkleste. Er vel noen som har en slags neoprenlignende-holder, som holder de litt bedre på plass. Utfordringen er at hvis du ikke polerer/vokser sykkelen din etter hver tur, vil det kommer sandkorn og annet som skaper friksjonsmerker. På slikt fungerer rammeteip godt. 

Aldri hatt en hel rammeveske, men vil anta at det er viktig med noe internt slik at fasongen på vesken ikke blir bredt. Antar de fleste veskeprodusentert har en løsning på det.

Gjerne legg ut bilder! Tråden blir bedre jo fler bilder som dukker opp.

 • Thanks 1

Kaffe- og teansvarlig

Link to comment
Share on other sites

Da jeg syklet med rammeveske og seterakett i fjor sommer kjøpte jeg noe slags beskyttelsesfolie på Biltema og teipet der festene på veskene var. Fungerte ypperlig og var lett å fjerne etterpå også. Mener det var denne i en eller annen variant:

https://www.biltema.no/bil---mc/bilstyling/beskyttelsesfilm/beskyttelsesfilm-8-x-500-cm-2000034957

Edited by rosandholm
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker som @rosandholm beskyttelsesfilm fra Biltema med varenr. 33-310. Har det på "alle" syklene i heimen. På noen brukes det som steinsprut-beskyttelse og på mine sykler også som beskyttelse på ramme/setepinne til Bikepackingveskene mine.

Det er denne jeg bruker.

CFB5E74B-E285-43D0-A5B1-9B71FED04AD8.jpeg.5e1a2aca5965d583a8f75030492973d9.jpeg

Relativ tykk, men lett og legge på og lette å fjerne. 10cm bred og 300 lang.

17D24B61-2CF2-477E-BD0A-566DB262A402.jpeg.f0db1ad8709949b6d8bb3d673e73ecd8.jpeg

 

 

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...