Jump to content

Arrangørene av et planlagt sykkelritt i Nordmarka hadde glemt å informere grunneier Carl Otto Løvenskiold på forhånd.


san

Recommended Posts

–  Da han fikk vite om det, sa han blankt nei.

–  Arrangørene, med tidligere syklist Hans-Christian Francke i spissen, hadde glemt å informere grunneieren om rittet. 42 personer hadde satt seg opp som deltakere, og de hadde også fått sponsor. Ifølge Løvenskiold nektet de først å avlyse rittet, men har nå akseptert at de ikke får lov til å ha det likevel.
Til Børsen forteller arrangør Francke at de nå har endret profil på arrangementet. De skal ikke avholde et sykkelritt, men heller en hyggelig sykkeltur i marka.

Å arrangere et ritt i Nordmarka på en utfluktsdag for mange, i tillegg i en bær- og sopp-sesong, var lite smart og uten å rådføre seg med grunneier i forkant, etter min mening.

https://borsen.dagbladet.no/nyheter/riking-satte-ned-foten-overrasket/80070398 

Link to comment
Share on other sites

Før noen rekker å skrive noe negativt om grunneiere, Løvenskiold bidrar til helt hysterisk flotte veier i marka og må som alle andre grunneiere få lov til å hogge egen skog en gang hvert 60-70ende år og akkurat når det står på må vi akseptere at det ser litt klinete ut et år eller to før det igjen blir godt å ferdes i skogen.

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Én ting er grunneier, en annen ting er å i det hele tatt kalle det et sykkelritt, hvor det også (opprinnelig) var pengepremier til de beste. "Rittet" var ikke i terminlisten til NCF og trolig ikke lovlig sånn sett heller, en tematikk løftet flere ganger på Landevei.no.

Noen gamle saker her:
https://www.landevei.no/sykkelritt/hva-er-forskjellen-paa-et-ritt-og-en-vennekonkurranse
https://www.landevei.no/sykkelritt/ncf-ingen-skal-miste-lisensen-ved-aa-delta-i-ulovlige-ritt
https://www.landevei.no/sykkelritt/deltagere-i-hope-challenge-syklet-uten-at-arrangoeren-hadde-noedvendige-godkjenninger
https://www.landevei.no/sykkelritt/jonas-orsets-everesting-er-trolig-ulovlig

For ordens skyld: Jeg jobber i Landevei.

Edited by kal92

Journalist i Landevei og Terrengsykkel.

@knut_lone på Instagram og Twitter.

Link to comment
Share on other sites

Emil skrev (27 minutter siden):

Før noen rekker å skrive noe negativt om grunneiere

Tja, det må vel være lov å være litt skeptisk til at noen rikinger eier og bestemmer over hva som er (eller burde være) et felles gode? Selv om dette "rittet" nok uansett ikke burde funnet sted, og det i Nordmarka fungerer sånn noenlunde greit (har også Markaloven som holder ting på stell).

Men der jeg er oppvokst er det grunneiere som motarbeider friluftslivet støtt og stadig. Får de ikke lov til å selge hyttetomter på en del av området sitt, gjør de sitt for at skiløyper ikke kan tråkkes heller. Joda, de "eier" fjellet, men burde de kunne bestemme slikt?

  • Like 3

Sykkelaktivist! Nåværende prosjekt: Få Nordmarka og andre grusveier inn i Street View | Twitter/X | YouTube | BlueSky

Link to comment
Share on other sites

Emil skrev (29 minutter siden):

- Løvenskiold bidrar til helt hysterisk flotte veier i marka

Syklet opp fra Hammeren på vestsiden og videre til Måsjøvannene på onsdag morgen. Hadde forventet hullete veier og at alt regnet hadde laget dype tverrgående renner. Det hadde regnet også gjort, men her hadde det vært folk ute og utbedret hele strekningen. Det var en nytelse å sykle samt at regnet kvelden før gjorde det hele til en støvfri tur.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Skogsbaronen har nekta alle former for sykkelritt i alle år. Selv Trondheim - Oslo MTB måtte ta en lang omvei for å lose rytterne i mål.

Med noe smidighet er det selvsagt fullt mulig å arrangere konkurranser i Nordmarka, men med dagens regime er det utelukket. For så vidt ikke noe stort tap for min del, men litt irriterende er det.

Mer problematisk er skogsdriften som støtt og stadig raserer mer og mer naturopplevelsen i marka. Eksempelvis stien ned fra Vinderhøgda mot Deledalen og Bjørnholt. Her var det en magisk tett skog med rufsete underlag. Alt sammen er jevnet med jorden av skogeieren uten noe forsøk på å rydde opp.

Dessverre er kommunens skogsdrift nesten enda mer hodeløs. Skulle tro de ikke hadde noen annen agenda enn å bevare skog og naturopplevelser, men hver år finner de på idiotiske sprell og sporadisk hogst. I sommer har de f. eks tatt for seg av skogen ved veien sørøst for Øyungen. Hvorfor?!!!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jeg ser det kan være problematisk med ritt på grusveier som har en del sykkeltrafikk og noe turgåere, særlig mot populære turmål.

Og så er det slik at det bor folk i marka, eller skogsarbeidere, som kjører bil på disse veiene. Noe mange ikke tenker over rundt neste sving når de kjører mot klokka på Strava, eller enda verre mot hverandre. 

Jeg vil si at å arrangere et grusritt i marka ville krevd en del sikkerhetstiltak.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Det er overraskende at noen som har vært i sykkelmiljøet en stund a:) ikke vet at man skal spørre grunneier b:) ikke vet at Carl Otto Løvenskiold sier nei til sykkelritt. c:) ikke er kjent med hva som er ritt og sånn. Dvs. @kal92s lenker om ritt. 

Det er bedre med hyggelig tur for venner som det har blitt til nå. Så kan vennene ta en tur på kafe og sjekke Strava etterpå. 


LarsB

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nr. 1 rule of doing something potential illegal, dont post it on your own website, Facebook, Instagram and ask for press on cycling related websites.

Aner ikke om arrangementet er innenfor hva Løvenskiold og andre grunneiere tillater, men det er et kult arrangement.

Kaffe- og teansvarlig

Link to comment
Share on other sites

Andreas skrev (5 timer siden):

Nr. 1 rule of doing something potential illegal, dont post it on your own website, Facebook, Instagram and ask for press on cycling related websites.

Aner ikke om arrangementet er innenfor hva Løvenskiold og andre grunneiere tillater, men det er et kult arrangement.

Snakker du nå om Markagram (som man ikke snakker om) eller om opprinnelige innleggs arrangement? Hele poenget er jo at det er _ingenting_ sykkelrelatert som er innafor hva Løvenskiold tillater. De sier blankt nei uansett. 

  • Like 1

http://norskenduro.no - Alle norske enduroresultater på ett sted. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...